play

Venäjä kosti diplomaattiensa karkotuksen Saksasta häätämällä maasta saksalaisdiplomaatteja

STT-Lehtikuva

Venäjä karkottaa kaksi saksalaisdiplomaattia vastauksena Saksan vastaavalle toimelle viime viikolla, Venäjän ulkoministeriö kertoi maanantaina.

Saksa karkotti kaksikon reaktiona oikeuden päätökseen, jonka mukaan toissa vuonna Berliinissä tapahtunut tshetsheenikomentajan surma oli Venäjän valtiollisten toimijoiden tilaama palkkamurha.

Venäjän ulkoministeriö ei tarkentanut, miten pian saksalaisdiplomaattien on poistuttava maasta.

Venäjä kertoi myös jättäneensä "voimakkaan vastalauseen" Saksan Venäjän-suurlähettiläälle omien diplomaattiensa karkotuksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Diplomaatteja karkotettiin myös heti murhan jälkeen

Zelimhan Hangosvili ammuttiin Berliinissä Tiergartenin puistossa elokuun lopussa vuonna 2019. Hänet tappoi sähköpyörällä paikalle tullut mies, joka pakeni verityön jälkeen. Sukeltajat löysivät myöhemmin pyörän, murha-aseen ja peruukin läheisestä joesta.

Oikeuden mukaan tappaja oli Vadim Krasikov, joka oli esiintynyt maassa venäläisenä rakennusinsinöörinä Vadim Sokolovina. Syyttäjän mukaan Krasikov on todellisuudessa Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n jäsen, joka oli tullut maahan tappamaan Hangosvilin.

Saksa karkotti jo pian murhan jälkeen kaksi venäläisdiplomaattia, koska Venäjä ei suostunut tekemään yhteistyötä tapauksen tutkinnassa. Venäjä vastasi tähänkin karkotukseen omilla karkotuksillaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Venäjä kiisti jälleen maanantaina kaikki yhteydet verityöhön, ja sanoi syytöksien palkkamurhasta olevan "erillään todellisuudesta".

Saksan mukaan saksalaisdiplomaattien karkottaminen huonontaa entisestään maiden hyisiä suhteita.

–  Tämä ei ollut yllättävä askel, mutta Saksan hallituksen mielestä se on täysin perusteeton. Venäjän ulkoministeriön tämänpäiväinen päätös kiristää edelleen Saksan ja Venäjän suhteita, sanoi Saksan ulkoministeriön edustaja.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi