play

Venäjä odottaa turvallisuusneuvotteluja Yhdysvaltojen ja Naton kanssa tammikuussa

STT-Lehtikuva

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi keskiviikkona odottavansa, että neuvottelut Venäjän turvallisuusvaatimuksista alkavat Yhdysvaltojen kanssa tammikuussa.

Lavrovin lausunto tuli sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen Euroopasta vastaava apulaisulkoministeri Karen Donfried oli tiistaina sanonut ymmärtäneensä, että neuvottelut Venäjän kanssa alkavat tammikuussa. Hän kuitenkin varoitti, että joitakin Venäjän ehdotuksia on "mahdoton hyväksyä".

Venäjä on esittänyt lännelle turvallisuusvaatimuksia. Toinen asiakirjaluonnos osoitettiin sotilasliitto Natolle ja toinen Yhdysvalloille.

–  On sovittu, että aivan ensi vuoden alussa neuvottelujen ensimmäinen kierros tulisi olla kahdenkeskinen kanssakäyminen meidän neuvottelijoidemme ja Yhdysvaltain neuvottelijoiden välillä, Lavrov sanoi Venäjän valtion Russia Today (RT) -kanavalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lavrovin mukaan Venäjä haluaa käydä neuvotteluja niin ikään sotilasliitto Naton kanssa myös tammikuussa.

Keskiviikkona EU vetosi Yhdysvaltoihin ja Natoon, jotta nämä puolustaisivat EU:n etuja. Unionin lausunnossa todettiin, että "tänä päivänä Euroopan turvallisuus on uhattuna".

Viime viikolla Venäjä esitteli vaatimuksiaan Yhdysvalloille ja Natolle. Niiden mukaan Nato ei saisi ottaa jäsenikseen uusia valtioita eikä perustaa uusia sotilastukikohtia entisen Neuvostoliiton tasavaltojen alueelle.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi