play

Venäjä testilaukaisi hypersoonisen ohjuksen sukellusveneestä veden alla

STT-Lehtikuva

Venäjä kertoi maanantaina testanneensa hypersoonista risteilyohjusta. Maa teki yhteensä kaksi testilaukausta, joista toisen sukellusveneestä veden alta.

Hypersooninen ohjus voi lentää yli viisinkertaisella äänennopeudella, mikä tekee niistä vaikeampia seurata ja torjua kuin perinteiset ohjukset.

Venäjän puolustusministeriö kertoi, että ohjuksen testauksen ydinsukellusveneestä katsottiin onnistuneen. Ohjus laukaistiin testikohteeseen Barentsinmerellä Pohjoisella jäämerellä.

Ministeriö myös julkaisi videon väitetystä ohjustestistä. Videomateriaali oli rakeista, ja siitä näki ohjuksen liekit, jotka värjäsivät yötaivaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myöhemmin ministeriö kertoi toisesta ohjustestistä, jossa ohjus laukaistiin samasta sukellusveneestä 40 metriä vedenpinnan alla. Venäjän uutistoimistojen mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kyseinen ohjus laukaistiin veden alta.

Venäjä on viime vuosina kertonut uudenlaisten aseiden kehittämisestä, jolla se toivoo saavansa edun asevarustelussa Yhdysvaltoja vastaan.

Venäjä kokeili hypersoonista ohjusta vain viikko sen jälkeen, kun Pohjois-Korea kertoi omasta hypersoonisen ohjuksen testilaukauksesta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi