play

Venäjän kansalaisten kulku turistiviisumilla Schengen-alueelle Baltian maiden ja Puolan kautta loppuu

Matkustamista rajoitetaan turisti- ja liike-elämän tarkoituksessa. Humanitaarisista tai perhesyistä matkustaminen on yhä sallittua.  LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Matkustamista rajoitetaan turisti- ja liike-elämän tarkoituksessa. Humanitaarisista tai perhesyistä matkustaminen on yhä sallittua. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

STT-Lehtikuva

Venäjän kansalaiset eivät voi kulkea turistiviisumeilla Baltian maiden tai Puolan kautta Schengen -alueelle tästä päivästä lähtien. Matkustamista rajoitetaan turisti- ja liike-elämän tarkoituksessa. Humanitaarisista tai perhesyistä matkustaminen on yhä sallittua.

Kieltoa on perusteltu turvallisuushuolilla. Baltian maiden ja Puolan antamassa ilmoituksessa muistutetaan, että rajan yli kulkevien venäläisten joukossa voi olla ihmisiä, joiden tavoitteena on heikentää maiden turvallisuutta.

Maat myös huomauttavat, että Euroopan rajan valvonta vie huomattavasti resursseja.

Suomi on nyt Venäjän ainoa naapurimaa, jonka kautta venäläiset pääsevät turistiviisumilla EU-alueelle. Kaakkois-Suomen rajavartioston yleisjohtaja Taneli Repo kertoi viikonloppuna STT:lle sähköpostitse, että rajaliikenteen ei arvioida lisääntyvän merkittävästi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomi kiristi venäläisille myönnettävien turistiviisumien määrää syyskuun alusta lähtien, mutta ei ole kieltänyt niitä kokonaan. Tiukennukset eivät ole Revon mukaan vielä vaikuttaneet rajanylittäjien määrään.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi torstaina eduskunnan kyselytunnilla, että Suomi toivoo EU-tasoisia ratkaisuja ja käytäntöjä venäläisten turistiviisumien kieltämisestä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi