play

Venäläistoimittajaa uhkaa 24 vuoden tuomio maanpetoksesta

Mediatietojen mukaan hänen väitetään välittäneen valtiosalaisuuksia Tshekin tiedustelulle.
Safronovin mukaan oikeudenkäynti on oikeuden irvikuva. AFP / LEHTIKUVA

Mediatietojen mukaan hänen väitetään välittäneen valtiosalaisuuksia Tshekin tiedustelulle. Safronovin mukaan oikeudenkäynti on oikeuden irvikuva. AFP / LEHTIKUVA

STT-Lehtikuva

Venäjällä syyttäjä hakee 24 vuoden vankeustuomiota rangaistussiirtolassa entiselle toimittajalle Ivan Safronoville. Safronovia syytetään maanpetoksesta hänen väitetysti jaettuaan valtionsalaisuuksia.

32-vuotias Safronov työskenteli vuosia Kommersant- ja Vedomosti-lehdille puolustusasioihin keskittyneenä toimittajana. Sittemmin hän siirtyi valtion avaruusviraston palvelukseen.

Turvallisuuspalvelu FSB pidätti hänet heinäkuussa 2020. Hänen väitetään keränneen luottamuksellista tietoa Venäjän armeijasta, puolustuksesta ja turvallisuudesta.

Aiempien mediatietojen mukaan hänen väitetään välittäneen valtiosalaisuuksia Tshekin tiedustelulle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Safronovin mukaan oikeudenkäynti on oikeuden irvikuva ja hänen raportointinsa on perustunut avoimen tiedon lähteiden analysointiin sekä keskusteluihin viranomaisten kanssa, eikä hänelle ole kerrottu, mikä hänen toimissaan tarkalleen ottaen on ollut maanpetoksellista.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi