play

Vetoomus eutanasian laillistamisesta etenee kansanäänestykseen Italiassa

STT-Lehtikuva

Yli 750  000 italialaista on allekirjoittanut vetoomuksen eutanasian laillistamisesta, mikä tarkoittaa sitä, että asiasta on järjestettävä kansanäänestys.

Kansanäänestyksen raja on puoli miljoonaa allekirjoitusta. Äänestys voidaan järjestää jo ensi vuoden alussa.

Nykyisten lakien mukaan avustetusta itsemurhasta voidaan tuomita Italiassa 5–12 vuoden vankeuteen. Toissa vuonna lakiin tehtiin kuitenkin poikkeus, joka sallii eutanasian tapauksissa, joissa parantumattomasti sairaan henkilön kärsimykset ovat sietämättömiä.

Potilaan on kuitenkin oltava sellaisessa tilassa, että hänen katsotaan voivan tehdä tietoisen ja harkitun päätöksen eutanasiasta, mikä rajaa osan parantumattomasti sairaita lain ulkopuolelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Kaikilla ei ole oikeutta eutanasiaan. Allekirjoitin taatakseni vapaan valinnan sellaisille ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta matkustaa maihin, joissa eutanasia on laillista, perusteli tunnettu kirjailija ja journalisti Roberto Saviano.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi