play

Yhdysvallat iski iranilaisjoukkoja ja Iranin tukemia ryhmiä vastaan Irakissa ja Syyriassa – Biden sanoo iskujen saavan jatkoa

STT

Yhdysvaltalaisjoukot ovat tehneet ilmaiskuja Iranin vallankumouskaartia sekä Iraniin yhdistettyjä aseellisia ryhmittymiä vastaan Irakissa ja Syyriassa, Yhdysvaltain asevoimat kertoo.

Yhdysvallat sanoo iskeneensä muun muassa komento- ja tiedustelukeskuksiin sekä rakettien, ohjusten ja lennokkien säilytykseen tarkoitettuihin kohteisiin. Kaikkiaan kohteita oli Yhdysvaltain mukaan päälle 85.

Iskujen kohteet kuuluivat Yhdysvaltain asevoimien mukaan aseellisille ryhmittymille ja Iranin joukoille, jotka olivat olleet kytköksissä Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan tehtyihin iskuihin.

Irakilaiset turvallisuuslähteet puolestaan kertoivat uutistoimisto AFP:lle, että läntisessä Irakissa on tehty iskuja Iran-mielisten aseellisten ryhmien hallussaan pitämiin kohteisiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syyriassa iskuissa sai surmansa ainakin 18 Iran-mielistä taistelijaa maan itäosissa, sanoo Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi myöhään perjantaina, että iskut tulevat saamaan jatkoa Yhdysvaltain valitsemina hetkinä ja Yhdysvaltain valitsemiin kohteisiin.

– Yhdysvallat ei hae konfliktia Lähi-idässä tai missään muualla maailmassa, mutta vastaamme, jos amerikkalaisia vahingoitetaan, Biden lisäsi.

Irakin mukaan sen maaperällä tehdyt iskut olivat rikkomus maan itsemääräämisoikeutta vastaan. Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston edustaja John Kirby sanoi, että Irakin hallintoa oli tiedotettu iskuista etukäteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kirby kertoi, että iskut kestivät noin 30 minuuttia. Hänen mukaansa Yhdysvaltain puolustusministeriö arvioi vielä ilmaiskujen aiheuttamaa tuhoa, mutta Yhdysvallat uskoo niiden olleen onnistuneita.

Myös Kirby sanoi, että iskuja tullaan tekemään lisää.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi