play

WHO: Nykytahdilla yli puolet eurooppalaisista saa koronatartunnan seuraavien kahden kuukauden aikana

Koronatestipaikka Pariisissa. LEHTIKUVA/AFP

Koronatestipaikka Pariisissa. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Jos koronatartuntojen nykyinen tahti jatkuu, yli puolet eurooppalaisista saa omikronmuunnostartunnan seuraavien 6–8 viikon aikana, arvioi Maailman terveysjärjestö WHO.

Globaalin terveyden tutkimuslaitos IHME:n ennusteesta kertoi WHO:n Euroopan johtaja Hans Kluge tiedotustilaisuudessa tänään.

Klugen mukaan omikron edustaa "uutta lännestä itään pyyhkäisevää hyökyaaltoa" Euroopassa.

WHO:n Euroopan alueeseen kuuluu 53 maata ja aluetta, joista viidessäkymmenessä on Klugen mukaan vahvistettu omikrontapauksia. WHO:n Euroopan alueeseen kuuluu myös useita Keski-Aasian maita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Järjestön mukaan Euroopan alueella on raportoitu pelkästään vuoden ensimmäisen viikon aikana yli seitsemän miljoonaa uutta koronatartuntaa.

Klugen mukaan omikronmuunnoksen on vahvistettu olevan aiempaa tartuttavampi. Nykyiset koronarokotteet suojaavat kuitenkin hyvin vakavalta taudilta ja kuolemalta myös omikronia vastaan, Kluge painotti.

Meksikon presidentti on saanut toistamiseen koronatartunnan

Meksikon presidentti Andres Manuel Lopez Obrador kertoo saaneensa koronavirustartunnan. Tartunta on presidentin toinen. Hän kertoo oireidensa olevan lieviä ja eristäytyvänsä jatkaen tehtäviään virtuaalisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tunteja ennen ilmoitustaan hän oli puhunut päivittäisessä lehdistötilaisuudessaan käheällä äänellä. Hän sanoi, että aikoo tehdä koronatestin, mutta uskoo kyseessä olevan tavallinen influenssa.

68-vuotias Lopez Obrador on rokotettu koronavirusta vastaan.

Presidentti toipui ensimmäisen kerran koronaviruksen aiheuttamasta taudista viime vuoden alussa.

Kuten monissa maissa, Meksikossa on käynnissä koronaviruksen uusi aalto erittäin tarttuvan omikronmuunnoksen vuoksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perjantaina Meksikossa ylittyi 300  000 rekisteröidyn koronaan liittyvän kuoleman raja. Meksikossa kuolleiden määrä on yksi maailman korkeimmista.

Kiinassa jo kolmas miljoonakaupunki määrättiin koronasulkuun

Kiinassa jo kolme miljoonakaupunkia on määrätty sulkutilaan koronatartuntojen vuoksi. Henanin maakunnassa sijaitsevan Anyangin kaupungin viisi miljoonaa asukasta määrättiin maanantai-iltana paikallista aikaa pysymään kodeissaan.

Viime viikolla sulkutilaan asetettiin samassa maakunnassa sijaitseva miljoonan asukkaan Yuzhou. Xi'anin kaupungin 13 miljoonaa asukasta ovat koronasulussa jo kolmatta viikkoa.

Tiukkoihin sulkutoimiin on ryhdytty Kiinassa jo hyvin pienistä tartuntamääristä. Tänään koko maassa raportoitiin yhteensä 110 uutta maansisäistä tartuntaa.

Valtaosa Ranskan opettajista menossa lakkoon koronasäännöksien vuoksi

Lähes kolme neljäsosaa Ranskan opettajista aikoo mennä lakkoon torstaina vastustaakseen hallituksen koronasäännöksiä, jotka opettajien ammattiliiton mukaan tekevät koulutyöstä mahdotonta.

–  Oppilaat eivät pysty opiskelemaan, koska tunneille osallistuminen vaihtelee niin suuresti. Tämän vuoksi etäopetuksen ja läsnäopetuksen yhdistelmää on mahdoton saada käyttöön, kritisoi ammattiliitto Snuipp-FSU.

Ammattiliitto vaati hallitusta niin ikään toimittamaan opettajille parempia kasvomaskeja sekä luokkahuoneisiin asetettavia hiilidioksidi-ilmaisimia, jotta voidaan varmistua siitä, että luokkia tuuletetaan riittävästi.

–  Nykyiset säännökset eivät suojaa oppilaita, opettajia tai perheitä, mutta ovat saaneet koulut täydellisen epäjärjestyksen valtaan. Luokista on tullut päivähoitopaikkoja, liitto jyrisi.

Opetusministeri Jean-Michel Blanquerin mukaan hallitus yrittää vain tehdä parhaansa, jotta kouluja ei jouduttaisi sulkemaan kokonaan.

–  Tiedän, että on paljon väsymystä ja ahdistusta, mutta ei virusta voi voittaa lakolla, Blanquer sanoi televisiohaastattelussa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi