play

Marinia ja Niinistöä kuullaan päälavalla Münchenin turvallisuuskonferenssissa

Sekä pääministeri Sanna Marin että presidentti Sauli Niinistö puhuvat tänään konferenssissa.

Sekä pääministeri Sanna Marin että presidentti Sauli Niinistö puhuvat tänään konferenssissa. Kuva: Alessandro Rampazzo

STT-Lehtikuva

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja presidentti Sauli Niinistö nousevat päälavalle Münchenin turvallisuuskonferenssin paneelikeskusteluissa tänään.

Münchenin turvallisuuskonferenssi on kylmän sodan aikana kehitetty keskustelufoorumi, jossa kokoontuu vuosittain mittava joukko poliitikkoja, sotilaita ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijoita.

Marin keskustelee aamupäivällä EU-komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa aiempaa geopoliittisemman Euroopan mahdollisesta syntymästä. Niinistö puolestaan puhuu Euroopan turvallisuuden takaavista kumppanuuksista Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin, Moldovan presidentin Maia Sandun ja Tanskan pääministerin Mette Frederiksenin kanssa.

Konferenssin järjestäjät ovat kertoneet, että Suomi ja Ruotsi palkitaan lauantaina Ewald von Kleist -palkinnolla päätöksestä hakea Naton jäsenyyttä vastauksena Venäjän aloittamalle hyökkäyssodalle. Presidentti Niinistön on määrä puhua palkintotilaisuudessa illalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Palkintotilaisuuteen osallistuvat myös pääministeri Marin, Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson sekä Ruotsin entinen pääministeri Magdalena Andersson.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi