play

Nigeriassa lähes 20 ihmistä on kuollut ja lähes 20 loukkaantunut vakavasti itsemurhaiskuissa

STT

Nigeriassa ainakin 18 ihmistä on saanut surmansa ja 19 on loukkaantunut vakavasti itsemurhaiskuissa, kertovat paikallisviranomaiset. Nigeria sijaitsee Afrikan länsiosassa.

Maan koillisosassa tehdyt iskut kohdistuivat hääjuhlaan, hautajaisiin sekä sairaalaan. Äärijärjestö Boko Haram on terrorisoinut aluetta yli kymmenen vuoden ajan, mutta järjestö ei ainakaan välittömästi ilmoittautunut iskujen tekijäksi.

Bornon osavaltion poliisin edustajan mukaan yhdessä lauantain kolmesta iskusta epäilty oli nainen, joka kantoi selässään vauvaa. Nainen oli edustajan mukaan laukaissut räjähteitä kesken hääseremonian Gwozan kaupungissa.

Lisäksi naispuoliset itsemurhapommittajat olivat tehneet iskun sairaalaan niin ikään Gwozassa, joka sijaitsee Kamerunin rajan tuntumassa. Viranomaisten mukaan kolmas isku puolestaan tehtiin hääräjähdyksen uhrien hautajaisissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaikkiaan ainakin 18 ihmistä on saanut surmansa ja 42 muuta loukkaantunut iskuissa. Kuolonuhrien joukossa on ollut lapsia, miehiä sekä naisia, joista osa on ollut raskaana. Uhreista kerrotaan uutistoimisto AFP:n näkemässä Bornon osavaltion hätätilaviranomaisen raportissa.

Vakavasti loukkaantuneet 19 ihmistä on viety alueen pääkaupunkiin Maiduguriin, kun taas 23 muuta odottivat raportin mukaan evakuointia.

Gwozassa asevoimia avustavan miliisin jäsen sanoi, että kaksi hänen kollegaansa sekä sotilas sai surmansa erillisessä hyökkäyksessä, joka oli kohdistunut valvonta-asemaa vastaan. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet näitä kuolonuhreja.

Vaikka Boko Haram on menettänyt jalansijaa viime vuosina, jihadistit hyökkäävät edelleen säännöllisesti Nigerian maaseutuyhteisöjä vastaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Boko Haram on vuosien saatossa lähettänyt toistuvasti nuoria naisia ja tyttöjä tekemään itsemurhaiskuja.

Ryhmä otti Gwozan haltuunsa vuonna 2014, kun sen taistelijat valtasivat laajoja alueita Bornon pohjoisosassa. Nigerian asevoimat otti Gwozan kuitenkin takaisin Boko Haramilta vuonna 2015, mutta ryhmä on jatkanut hyökkäyksiä kaupungin lähellä olevilta vuorilta käsin.

Väkivaltaisuuksissa on kuollut yhteensä yli 40  000 ihmistä ja noin kaksi miljoonaa on joutunut jättämään kotinsa Nigerian koillisosassa.

Konflikti on levinnyt myös naapurimaihin Nigeriin, Kameruniin ja Tshadiin, mikä on johtanut alueellisen sotilasliiton muodostamiseen äärijärjestön taistelijoita vastaan taistelemiseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi