play

Britannia aikoo luokitella venäläisen Wagner-ryhmän terroristijärjestöksi

STT

Britannia aikoo luokitella muun muassa Ukrainassa sotineen venäläisen palkkasotilasyhtiö Wagnerin terroristijärjestöksi. Wagner olisi saamassa brittilainsäädännön silmissä saman aseman kuin esimerkiksi jihadistiset äärijärjestöt Isis ja al-Qaida.

Brittiviranomaisten aikeista ovat kertoneet esimerkiksi Daily Mail ja BBC, jotka saivat nähtäväkseen asiasta tehtävän esityksen luonnoksen. Parlamentin käsittelyyn tulossa oleva määräys sallisi esimerkiksi Wagnerin omaisuuden takavarikot.

– Wagnerin jatkuvat epävakauttavat toimet vain jatkavat Kremlin poliittisten päämäärien edistämistä. He ovat terroristeja, se on selvä asia, ja tämä määräys tekee sen selväksi myös Britannian laissa, perustelee sisäministeri Suella Braverman päätöstä BBC:n mukaan.

Wagnerin perustaja Jevgeni Prigozhin sai surmansa lentokoneen putoamisessa Venäjällä elokuussa kaksi kuukautta sen jälkeen, kun hän oli aloittanut lyhyeksi jääneen sotilaskapinan Venäjällä. Moni on pitänyt lentokoneen tuhoutumista Venäjän presidentti Vladimir Putinin määräämänä murhana, minkä Kreml on kiistänyt.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Prigozhin ja monet muut Wagnerin johtohahmoista olivat jo aiemmin Britannian pakotelistoilla.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi