play

Säpo: Iranin hallinto käyttää ruotsalaisia rikollisverkostoja väkivallantekoihin Ruotsissa

Aihekuva.

Aihekuva. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

STT-Lehtikuva

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo sanoo Iranin hallinnon käyttävän ruotsalaisia rikollisverkostoja väkivallantekoihin Ruotsissa. Rikollisverkostoja käytetään välikäsinä, joiden tarkoituksena on peittää Iranin hallinnon osallisuus ja vaikeuttaa poliisin mahdollisuutta havaita toiminta, Säpo sanoi torstaina.

Dagens Nyheter -lehti kertoi Israelin tiedustelupalvelun Mossadin asiakirjasta, jossa väitettiin kahden rikollisjengin, Foxtrotin ja sen kilpailijan Rumban, työskentelevän Iranin hallinnolle.

Lehdistötilaisuudessa Säpon vastavakoilun päälliköltä Daniel Stenlingiltä kysyttiin, onko kaikki tieto asiasta tullut Mossadilta. Hän sanoi, että Säpolla on omat tiedot Iranista, mutta ei halunnut kommentoida tiedustelutietoja yleisesti.

Stenling kuitenkin sanoi, että israelilaisten ja juutalaisten ei tarvitse Ruotsissa olla erityisen huolissaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ymmärrän todella, että nämä tiedot voivat aiheuttaa huolta ruotsalaisten keskuudessa. Otamme erittäin vakavasti tällaisen uhan. Meillä on hyvä yhteistyö poliisiviranomaisten ja muiden kansallisten viranomaisten kanssa, hän sanoi.

Stenling sanoi viranomaisten työskentelevän lujasti sen eteen, että kaikilla olisi turvallista olla Ruotsissa. Turvallisuus halutaan hänen mukaansa taata myös israelilaisille ja juutalaisille kohteille.

Lehdistötilaisuudessa Stenlingiltä kysyttiin myös, onko Iranin intressissä myös heikentää Ruotsia.

–  Tämä on jatkoa meneillään olevaan konfliktiin Israelin ja Iranin välillä. Se on meidän arviomme joka tapauksessa nyt, hän sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi