play

Yhdysvalloissa talvimyrsky alkaa hellittää – säähän liittyviä kuolemantapauksia ainakin 26

Tuhansia lentoja on peruttu Yhdysvalloissa sääolosuhteiden vuoksi. LEHTIKUVA / AFP

Tuhansia lentoja on peruttu Yhdysvalloissa sääolosuhteiden vuoksi. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Yhdysvaltoja koetelleessa talvimyrskyssä on raportoitu ainakin 26 säähän liittyvää kuolemaa. Kuolemantapauksia on kahdeksassa osavaltiossa.

Vielä joulupäivänä yli 200  000 amerikkalaista heräsi ilman sähköjä. Poweroutage.us-sivuston mukaan sähkökatkot vaivaavat edelleen erityisesti itärannikolla. Joissakin osavaltioissa sähkökatkoja on pidetty tarkoituksella sähkön suuren kysynnän vuoksi.

Flightaware-sivuston mukaan yhdysvaltalaislentoja peruttiin perjantaina lähes 6  000 ja jouluaattonakin lähes 3  500. Joulupäivän lennoista on peruttu jo toista tuhatta.

Myrsky on haitannut merkittävästi myös pelastuslaitosten toimintaa, sillä esimerkiksi tiet ovat paikoin olleet lumimyräkän vuoksi kulkukelvottomia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös Kanadassa on annettu säävaroituksia sekä kärsitty sähkökatkoista ja liikennehaitoista.

Sääolosuhteet hellittivät uutiskanava CNN:n mukaan hieman joulupäivänä. Liikenneministeri Pete Buttigieg kertoi jouluaattona Twitterissä, että lentoyhtiöiden ja lentokenttien toiminta palautuu vähitellen normaaliksi.

Yhdysvaltojen itäosissa kylmää ja lumista

Myrskystä on kärsinyt pahoin esimerkiksi New Yorkin osavaltion länsiosassa sijaitseva Buffalon kaupunki, jossa lunta on satanut CNN:n mukaan jopa yli metrin verran.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

New Yorkin kaupungissa sijaitsevassa Central Parkissa raportoitiin mittaushistorian toiseksi kylmin jouluaatto. New Yorkin sääpalvelun mukaan puistossa oli jouluaattona noin 9,5 pakkasastetta. Suurkaupungissa on ollut kylmempää vain vuoden 1872 jouluaattona, kun lämpötila laski noin 10,5 pakkasasteeseen.

Yhdysvaltojen sääpalvelu on kuitenkin varoittanut, että vaarallinen kylmyys jatkuu viikonlopun yli maan keski- ja itäosissa. Lisäksi Kanadan rajalla isojen järvien alueella on varoitettu lumimyrskyolosuhteista, joiden syynä on avoveden päällä syntyvä lumisade.

Alkavan viikon aikana lämpötilat palautuvat ajankohdalle tyypillisiksi.

Hätäapua kodittomille

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tieto lentoliikenteen asteittaisesta palautumisesta on otettu ilolla vastaan lukuisilla lentokentillä. New Yorkissa asuvan Zack Cuylerin piti alun perin lentää Houstoniin torstaina, mutta lentoa on siirretty tämän viikon aikana jo kahteen kertaan. Nyt hän toivoo pääsevänsä perheensä luokse joulupäivän aikana.

–  Olen vain iloinen, että pääsen näkemään perhettäni jouluna, hän sanoo uutistoimisto AFP:lle.

Myös osia valtaväylistä suljettiin väliaikaisesti teiden jäätymisen ja lumimyräkän vuoksi.

Yhdysvaltain sääpalvelu varoitti etukäteen mahdollisesti tappavista sääoloista ja neuvoi myrskyalueilla asuvia pysyttelemään sisätiloissa. Perjantaina lämpötila laski sääpalvelun mukaan alimmillaan 48 pakkasasteeseen.

Useissa kaupungeissa on järjestetty lämpimiä vaatteita, väliaikaista suojaa ja muunlaista hätäapua kodittomille kylmyyden vuoksi. Esimerkiksi Texasin El Pasossa kaikki Meksikosta rajan yli tulleet siirtolaiset eivät ole kuitenkaan uskaltautuneet hakeutua suojaan, koska monet pelkäävät maahanmuuttoviranomaisia.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi