play

Yhdysvaltain asevoimien komentaja: Ukrainan vastahyökkäys ei ole epäonnistunut, mutta "rima on asetettu korkealle"

Yhdysvaltain asevoimien komentaja, kenraali Mark Milley.

Yhdysvaltain asevoimien komentaja, kenraali Mark Milley. Kuva: Win Mcnamee

AFP, STT

Ukrainan vastahyökkäys ei ole epäonnistunut, mutta maan armeija on asettanut "riman hyvin korkealle" pyrkiessään valtaamaan takaisin kaikki menettämänsä alueet, sanoo Yhdysvaltain asevoiminen komentaja, kenraali Mark Milley.

Hän arvioi, että armeijalta tulee kestämään merkittävän pitkän aikaa häätää kaikki yli 200 000 venäläistä Venäjän miehittämiltä alueilta Ukrainassa. Rima on hyvin korkealla, Milley sanoi.

Milley ei halunnut ottaa kantaa siihen, onko ylipäänsä mahdollista saavuttaa kaikkein kunnianhimoisimpia tavoitteita, kuten Mariupolin satamakaupungin valtaamista tai Venäjän maayhteyden katkaisemista Krimin niemimaalle.

Milleyn mukaan Yhdysvaltojen Ukrainalle tähän mennessä tarjoama apu, yhteensä 140 miljardin arvosta aseita ja muuta apua, on ollut "erittäin avokätistä".

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Toimitusten nopeus riippuu kuitenkin myös logistiikasta ja siitä, kuinka nopeasti he pystyvät omaksumaan asioita. Kyse ei siis ole vain siitä, että levitetään taikapölyä ja tavaroita alkaa ilmestyä, kenraali valisti.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi