play

Yhdysvaltain suosituimman podcastin juontaja Joe Rogan kertoo hoitavansa koronaa syömällä hevosille tarkoitettua matolääkettä – lääkeviranomainen on varoittanut aineesta

Myös stand up -koomikkona ja televisiojuontajana tunnettu Rogan on kiistanalainen hahmo. LEHTIKUVA/AFP

Myös stand up -koomikkona ja televisiojuontajana tunnettu Rogan on kiistanalainen hahmo. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Koronarokotteiden tarvetta vähätellyt, erittäin suosittu yhdysvaltalainen podcast-juontaja Joe Rogan kertoo saaneensa koronadiagnoosin mutta voivansa hyvin. Rogan kertoi asiasta Instagramissa lyhyessä videossa. Hänellä on alustalla noin 13,1 miljoonaa seuraajaa.

Mies kertoo palanneensa lauantaina kotiin tien päältä ja kokeneensa olonsa uupuneeksi, minkä lisäksi hänellä oli päänsärky. Rogan sanoo varmuuden vuoksi eristäytyneensä muusta perheestään ja nukkuneensa eri osassa taloa vointinsa heikennyttyä. Yön aikana hän kärsi hikoilusta ja kuumeilusta.

–  Tiesin, mistä on kyse, joten aamulla nousin, kävin testissä ja selvisi, että minulla on covid, hän sanoi keskiviikkona paikallista aikaa julkaistussa videossa.

Hän väittää kuitenkin voivansa nyt jo hyvin ja kertoo, että hänellä on takanaan oikeastaan vain yksi huono päivä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Diagnoosin saatuaan Rogan alkoi ottaa kaikenlaisia rohtoja, joita hän luettelee videollaan. Näihin lukeutuu muun muassa ivermektiini, jota käytetään yhdysvaltalaisen Washington Postin ja brittilehti Guardianin mukaan hevosten matolääkkeenä.

Konservatiivisen median hahmot, poliitikot ja jotkut lääkärit ovat mainostaneet kiistanalaista matolääkettä. Yhdysvaltain lääkeviranomainen FDA on kuitenkin varoittanut, ettei ivermektiiniä tulisi käyttää koronan hoitamiseen.

–  Et ole hevonen. Et ole lehmä. Oikeasti. Lopettakaa, FDA tviittasi viime kuussa.

Washington Postin mukaan Yhdysvaltain myrkytyskeskukset ovat ilmoittaneet, että niihin on tullut valtava määrä soittoja ivermektiinialtistuksien vuoksi. Heinäkuussa aiheesta tehtyjen soittojen määrä kasvoi viisinkertaiseksi normaalista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myöskään Euroopan lääkevirasto ei suosittele ivermektiiniä koronan hoitoon tai ennaltaehkäisyyn.

Rogan on levittänyt alustallaan virheellisiä koronatietoja

Washington Post kertoo Joe Rogan Experience -podcastin olevan Yhdysvaltain suosituin podcast. Musiikin suoratoistopalvelu Spotify osti oikeudet Roganin podcasteihin vuonna 2020.

Myös stand up -koomikkona ja televisiojuontajana tunnettu Rogan on kiistanalainen hahmo. Hän otti podcastiinsa mukaan muun muassa lukuisia salaliittoteorioita viljelleen radiojuontaja Alex Jonesin, joka on muun muassa väittänyt, ettei Sandy Hookin kouluampuminen olisi totta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sandy Hookin alakouluun vuonna 2012 iskenyt 20-vuotias mies surmasi 20 lasta ja kuusi aikuista ennen kuin tappoi itsensä.

Pandemian aikana Rogan on puolestaan tuulettanut alustallaan valheellisia tietoja koronasta. Hän väitti muun muassa huhtikuussa, ettei nuorten ja terveiden ihmisten tarvitsisi ottaa rokotusta.

Kommenttien aiheuttaman närkästyksen jälkeen hän kertoi kuuntelijoilleen, ettei heidän kannattaisi ottaa hänen neuvojaan vakavasti ja sanoi, ettei ole rokotevastainen. Kuukausia myöhemmin hän kuitenkin kritisoi joukkorokotuskampanjaa.

Lehden mukaan muiden muassa Yhdysvaltain johtava tartuntatautiasiantuntija Anthony Fauci on kritisoinut Roganin huhtikuisia koronakommentteja.

----

Korjattu aiempaa uutista. Rogan ei ole väittänyt, ettei Sandy Hook ole totta, vaan näin on väittänyt hänen ohjelmassaan vieraillut Alex Jones.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi