play

YK: Luonnonkatastrofien määrä kasvanut räjähdysmäisesti kuluneen puolen vuosisadan aikana

Sääkatastrofien määrä on viisinkertaistunut ajalla 1970-2019, kertoo Maailman ilmatieteen järjestö WMO. Kuva maastopalon sammutuksesta Kaliforniassa.  LEHTIKUVA / AFP

Sääkatastrofien määrä on viisinkertaistunut ajalla 1970-2019, kertoo Maailman ilmatieteen järjestö WMO. Kuva maastopalon sammutuksesta Kaliforniassa. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Säästä johtuvien luonnonkatastrofien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti viimeksi kuluneen puolen vuosisadan aikana, ja kasvun odotetaan edelleen jatkuvan, varoitti YK:n alainen Maailman ilmatieteen järjestö WMO keskiviikkona raportissaan.

Järjestön mukaan katastrofien aiheuttamat aineelliset tuhot ovat niin ikään koko ajan kasvaneet, vaikka paremmat ennakkovaroitusjärjestelmät ovatkin vähentäneet kuolonuhrien määrää.

WMO:n mukaan sääkatastrofien määrä on viisinkertaistunut vuodesta 1970 vuoteen 2019 mennessä. Tuona aikana maailmassa oli yli 11  000 säästä johtuvaa katastrofia, joissa kuoli yli kaksi miljoonaa ihmistä. Aineellista vahinkoa syntyi yli 3,6 biljoonan dollarin edestä.

Jos tuhot jyvitetään päiväkohtaisiksi, se merkitsisi, että joka päivä olisi luonnonkatastrofeissa kuollut 115 ihmistä ja syntynyt 202 miljoonan dollarin edestä vahinkoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi