play

Punaisen Ristin johtaja vetoaa inhimillisen kärsimyksen lopettamiseksi Gazassa – "Katastrofaalinen epäonnistuminen"

Savupilvi eteläisessä Gazassa Israelin pommitusten jälkeen.

Savupilvi eteläisessä Gazassa Israelin pommitusten jälkeen. Kuva: Said Khatib

STT-Lehtikuva

Punaisen Ristin kansainvälisen komitean (ICRC) johtaja kehottaa toimenpiteisiin inhimillisen kärsimyksen lopettamiseksi Gazassa. Komitean johtajan Mirjana Spoljaricin mukaan on mahdotonta hyväksyä tilannetta, jossa siviileillä ei ole turvapaikkaa pommituksilta alueella.

–  Olen järkyttynyt sietämättömän inhimillisen kärsimyksen määrästä, ja kehotan konfliktin osapuolia tilanteen rauhoittamiseen välittömästi, Spoljaric sanoi.

Hän totesi myös, että kyseessä on "katastrofaalinen epäonnistuminen", jota maailman ei pidä sallia. Spoljaric kutsui siviiliuhrien suurta määrää kauhistuttavaksi.

Spoljaric otti kantaa aiheeseen tunteja sen jälkeen, kun YK:n pääsihteeri Antonio Guterres kritisoi Gazan pommitusten "ennennäkemätöntä eskalaatiota" ja vetosi välittömän tulitauon saamiseksi alueelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Israel on aloittanut maaoperaation Gazassa, joka on pääministeri Benjamin Netanjahun mukaan äärijärjestö Hamasin kanssa käytävän sodan toinen vaihe.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Volker Türk varoitti lauantaina, että vielä tuhansia siviilejä saattaa kuolla, mikäli Israel jatkaa suurta maahyökkäystä.

Israelin iskuissa Gazaan on kuollut Hamasin kontrolloiman alueen terveysministeriön mukaan yli 8  000 ihmistä. Terveysministeriön mukaan kuolleista puolet on lapsia. Lukuja ei ole voitu vahvistaa riippumattomasta lähteestä.

Israel aloitti iskut Gazan kaistalle äärijärjestö Hamasin hyökättyä Israeliin 7. lokakuuta. Hamasin hallussa on yli 220 panttivankia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi