play

Erdoganilta vihreää valoa Ruotsin Nato-jäsenyydelle, hakemus etenee parlamentin käsittelyyn

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan Turkin Ankarassa marraskuussa 2022.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan Turkin Ankarassa marraskuussa 2022. Kuva: EPA-EFE/NECATI SAVAS

STT

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on allekirjoittanut pöytäkirjan Ruotsin liittymisestä sotilasliitto Natoon, kertoo Turkin presidentinkanslia viestipalvelu X:ssä eli entisessä Twitterissä. Ruotsin Nato-hakemus etenee seuraavaksi Turkin parlamentin käsittelyyn.

Turkki ja Unkari ovat ainoat Nato-maat, joiden parlamentit eivät vielä ole ratifioineet Ruotsin Naton jäsenyyshakemusta.

Ruotsi ja Suomi hakivat vuoden 2022 keväällä yhtä aikaa Naton jäsenyyttä. Suomen jäsenyys toteutui tämän vuoden huhtikuussa.

Erdogan on luonut painetta Ruotsille, jotta se ryhtyisi toimiin Koraanin polttamisia vastaan. Ne ovat heikentäneet Ruotsin ja Turkin välisiä suhteita.

Turkki on myös sanonut Ruotsin olevan laittomiksi julistettujen kurdimilitanttien turvasatama ja vaatinut näiden luovuttamista.

Ruotsin puolustusministeri Pål Jonson sanoi uutistoimisto TT:lle, ettei hän halua spekuloida, kuinka kauan kestää ennen kuin hakemus on hyväksytty. Maan pääministeri Ulf Kristersson kommentoi asiaa tuoreeltaan sosiaalisessa mediassa.

– Ilahduttava tieto, että Turkin presidentti Erdogan on jättänyt ratifiointiasiakirjat Turkin parlamentille, sanoo Kristersson viestipalvelu X:ssä.

Kun parlamentti on sanonut sanansa, asia palautuu takaisin Erdoganille ja saa virallinen sinettinsä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi