play

Zelenskyi: Venäläisjoukot tuhonneet Ukrainassa yli sata sairaalaa

Päivittäisessä puheessaan presidentti Volodymyr Zelenskyi mainitsi keskustelleensa presidentti Sauli Niinistön kanssa.  LEHTIKUVA / AFP

Päivittäisessä puheessaan presidentti Volodymyr Zelenskyi mainitsi keskustelleensa presidentti Sauli Niinistön kanssa. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Venäläisjoukot ovat tuhonneet Ukrainassa käymänsä sodan aikana 101 sairaalaa, sanoo Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puheessaan.

Kaikkiaan Zelenskyi sanoo venäläisjoukkojen tuhonneen 570 terveydenhuollon yksikköä sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssotansa helmikuun loppupuolella. Hän kuvailee venäläisjoukkojen toimia barbaarisiksi.

Torstaina vietettiin kansainvälistä hoitajien päivää, ja Zelenskyi huomioi tämän myös puheessaan.

–  Tänään minulla oli kunnia antaa palkintoja tämän ammatin edustajille. Niille, jotka eivät lakanneet tekemästä työtä ja pelastamasta ihmisiä vihollisen tulituksen alla ja miehityksen aikana, Zelenskyi sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Koko sydämestäni kiitän kaikkia hoitajia, kaikkia terveydenhuollon työntekijöitä, jotka auttavat ukrainalaisia taistelemaan joka päivä ja joka yö.

Presidentti kertoo Ukrainan sijoittaneen sodan alla lääketieteen kehittämiseen ja sosiaaliseen infrastruktuuriin. Zelenskyin mukaan näin tullaan tekemään myös sodan jälkeen.

Hän mainitsi puheessaan myös Tshernihivin alueella tehdyt kouluiskut. Ukrainalaispresidentti kertoo maan rakentavan uudelleen kaikki Venäjän tuhoamat sairaalat sekä kaikki venäläisjoukkojen pommittamat koulut, yliopistot, talot, sillat ja yritykset.

Zelenskyi mainitsi puhuneensa Suomen presidentin kanssa

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myöhään eilisiltana julkaistussa puheessa Zelenskyi mainitsi myös keskustelleensa Suomen presidentin kanssa Ukrainan eurooppalaisesta integraatiosta sekä puolustusyhteistyöstä.

Zelenskyi ja presidentti Sauli Niinistö puhuivat puhelimessa torstaina. Ukrainalaispresidentin on kerrottu ilmaisseen tukensa Suomen Natoon hakemiselle ja sanoneen pitävänsä aikeita tervetulleena.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi