play

Zelenskyin mukaan Hersonista kantautuu jatkuvasti tietoja uusista iskuista

 Presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan jatkuvat iskut alkoivat heti sen jälkeen, kun Venäjän joukot pakotettiin vetäytymään Hersonista. LEHTIKUVA/AFP/Ukrainian Presidential Press Service

Presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan jatkuvat iskut alkoivat heti sen jälkeen, kun Venäjän joukot pakotettiin vetäytymään Hersonista. LEHTIKUVA/AFP/Ukrainian Presidential Press Service

STT-Lehtikuva

–  Tämä on hävinneiden kosto. He eivät osaa taistella. Ainoa asia, jonka he voivat vielä tehdä, on terrorisoida, Zelenskyi sanoi.

Ukraina valtasi aiemmin tässä kuussa Hersonin kaupungin takaisin Venäjän joukoilta, jotka vetäytyivät Dneprjoen toiselle puolelle.

Zelenskyi lisäsi, että vain Ukrainan vapauttaminen ja maalle annettavat luotettavat turvatakuut voivat suojella ukrainalaisia Venäjän eskalaatioilta.

–  Teemme tätä varten päivittäin yhteistyötä kumppaneidemme kanssa. Pian on tulossa tärkeitä uutisia, Zelenskyi vihjasi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Zelenskyin mukaan sähkö- ja vesiverkon korjaustyöt Ukrainassa jatkuivat torstaina koko päivän.

Ukrainan pääministerin mukaan maan sähköntuotanto kattoi perjantaina 70 prosenttia tarpeesta

Ukrainan pääministerin Denys Shmyhalin mukaan maan sähköntuotanto kattoi perjantaina päivällä 70 prosenttia maan tarpeesta. Pääministeri kertoi asiasta Ukrainan hallituksen perjantaisessa kokouksessa.

Shmyhalin mukaan lähes kaikki kriittinen infrastruktuuri on sähköistetty, mutta alueellisen sähkönjakelun verkostoissa on hänen mukaansa vieläkin ongelmia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ukrainan sähköverkko on kärsinyt tällä viikolla Venäjän ilmaiskuista lämpötilan ollessa paikoin pakkasen puolella.

Brittitiedustelu: Venäjän mobilisoimat reserviläiset lähetettiin rintamalle riittämättömällä koulutuksella ja varustuksella

Britannian sotilastiedustelun mukaan Venäjän osittaisessa liikekannallepanossa mobilisoitujen reserviläisten kokemuksista on alkanut kantautua yhdistäviä teemoja. Mobilisoitujen reserviläisten komennuksille ominaista on epäselvyys palveluskelpoisuudesta, riittämätön koulutus ja varustus sekä sijoittaminen erittäin uuvuttaviin taistelutehtäviin.

Tiedusteluraportin mukaan lukuisat esimerkit viittaavat siihen, ettei reserviläisten terveydentilaa ole tarkistettu asianmukaisesti. Monet reserviläiset näyttävät joutuneen palvelukseen vakavista terveysongelmista huolimatta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mobilisoidut reserviläiset ovat brittitiedustelun mukaan todennäköisesti kärsineet erityisen raskaita tappioita, kun heidät on esimerkiksi velvoitettu kaivamaan kunnianhimoisia juoksuhautajärjestelmiä tykistötulen alla Svatoven alueella Luhanskissa.

Donetskin alueella reserviläisten uskotaan kärsineen mittavia tappioita rintamahyökkäyksissä Ukrainan vakiintuneille puolustusalueille Bahmutin kaupungin ympärillä.

Putin tapasi venäläissotilaiden äitejä, varoitti "valeuutisista"

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi perjantaina tapaamilleen venäläissotilaiden äideille "jakavansa kuolleiden sotilaiden äitien tuskan".

Venäjällä äitienpäivää vietetään sunnuntaina.

Sotilaista huolissaan olevien sukulaisten ja äitien videoita on levinnyt viime päivinä runsaasti sosiaalisessa mediassa Venäjällä.

Brittien tiedustelu on arvellut Venäjän johdon olevan huolissaan siitä, että yhä useammat reserviläisten perheet ovat valmiita ottamaan riskin pidätyksestä protestoimalla perheenjäsentensä palvelusolosuhteita vastaan.

Putin varoitti äitejä myös "valeuutisista ja valheista", joita Venäjän toimista Ukrainassa hänen mukaansa leviää.

–  On selvää, että elämä on monimutkaisempaa kuin mitä televisioruuduissa tai verkossa näytetään. Mihinkään ei voi luottaa siellä, Putin sanoi tapaamilleen äideille.

Venäjällä on kielletty “Venäjän asevoimia koskevan väärän tiedon tahallinen levittäminen", mikä on käytännössä estänyt sodan kritisoimisen ja Kremlin linjasta poikkeavan tiedon levittämisen Venäjän sotatoimista.

Olena Zelenska BBC:lle: "Olemme valmiita kestämään tämän"

Ukrainan presidentin Volodomyr Zelenskyin vaimo Olena Zelenska kertoi BBC:n tuoreessa haastattelussa Ukrainan kestävän talven yli Venäjän ohjusiskujen aiheuttamasta kylmyydestä ja sähkökatkoista huolimatta.

–  Olemme valmiita kestämään tämän. Meillä on ollut niin paljon kauheita haasteita, olemme nähneet niin paljon uhreja ja tuhoa, että sähkökatkot eivät ole pahinta, mitä meille voi tapahtua, hän sanoi.

Zelenska kertoi Ukrainan jatkavan sotaa, sillä hänen mukaansa "ilman voittoa ei voi olla rauhaa".

-----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi