play

Yhdeksän ihmistä on saanut surmansa Los Angelesin alueella tapahtuneessa joukkoampumisessa

Ampuminen tapahtui paikallista aikaa lauantai-iltana puoli yhdentoista jälkeen Los Angelesin piirikunnassa sijaitsevassa Monterey Parkin kaupungissa. Kuvassa näkyy poliiseja Garvey Avenue -kadulla pian tapahtuman jälkeen.

Ampuminen tapahtui paikallista aikaa lauantai-iltana puoli yhdentoista jälkeen Los Angelesin piirikunnassa sijaitsevassa Monterey Parkin kaupungissa. Kuvassa näkyy poliiseja Garvey Avenue -kadulla pian tapahtuman jälkeen. Kuva: AFP / Lehtikuva

STT

Yhdysvalloissa ainakin yhdeksän ihmisen kerrotaan saaneen surmansa Kaliforniassa tapahtuneessa joukkoampumisessa, kertovat paikalliset lainvalvontaviranomaiset.

Ampuminen tapahtui Los Angelesin piirikunnassa sijaitsevassa Monterey Parkin kaupungissa, jonka asukkaista suuri osa on aasialaistaustaisia. Alueella oli illan aikana juhlistettu kiinalaista uuttavuotta.

Viranomaistiedotteen mukaan piirikunnan sheriffinviraston etsivät avustavat paikallista poliisia tutkinnassa.

Uutistoimisto AP:n mukaan sheriffin edustaja kertoo, että ilmoitus ampumisesta saatiin paikallista aikaa lauantaina iltakymmenen jälkeen. Ampuja oli hänen mukaansa miespuolinen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

BNO News kertoi aiemmin, että alustavien tietojen mukaan ainakin 16:ta ihmistä olisi ammuttu ja useat uhrit olisivat kuolleet saamiinsa vammoihin. Haavoittuneiden määrää ei ole vahvistettu virallisesti.

Sivuston mukaan ampumapaikan lähistössä on useita aasialaisomisteisia yrityksiä. Kun viranomaiset saapuivat paikalle, monet uhreista löytyivät erään yrityksen sisätiloista.

Uudenvuoden juhlintaa oli BNO Newsin mukaan ollut Star Dance Studion tiloissa, ja paikalta otetussa kuvassa näkyi, että rakennuksen sisätiloissa oli lattialla useita ampumisen uhreja.

Uuttavuotta juhlistava festivaali oli järjestetty rakennuksen ulkopuolella, mutta ainakin valtaosa laukauksista, ellei kaikki, oli ammuttu rakennuksen sisätiloissa, BNO News kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lähistöllä asuva Wong Wei on kertonut Los Angeles Timesille, että hänen ystävänsä oli ollut klubin sisällä vessassa, kun ampuminen alkoi.

Poistuessaan vessasta ystävä oli nähnyt aseistetun henkilön ja kolme ruumista – kaksi naista sekä henkilön, joka oli ystävän mukaan ollut klubin johtaja. Wein ystävä oli paennut kotiinsa noin iltayhdentoista aikaan.

Wein ystävät olivat kertoneet hänelle, että aseistettu henkilö oli vaikuttanut ampuneen umpimähkään.

Vielä on epäselvää, onko ampumisen johdosta otettu ketään kiinni.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ampumapaikkaa vastapäätä ravintolan omistava Seung Won Choi kertoi Los Angeles Timesille, että hänen ravintolaansa oli juossut sisälle kolme ihmistä, jotka olivat käskeneet häntä lukitsemaan oven.

Ravintolaan rynnänneiden mukaan alueella oli liikkunut mies konetuliaseen kanssa. Choin mukaan miehellä sanottiin olleen mukanaan runsaasti ammuksia.

BNO Newsin mukaan ampujalla kerrotaan olleen puoliautomaattikivääri.

Los Angeles Timesille pelkällä etunimellä kommentoinut lähistöllä asuva John sanoi tulleensa kotiin iltakymmenen aikoihin ja kuulleensa noin 4–5 laukausta. Tämän jälkeen hän kuuli poliisiautojen saapuvan paikalle.

Hän kertoi olleensa huolissaan, koska tiesi paikalla juhlitun kiinalaista uuttavuotta. Hänen mukaansa alueella järjestetty festivaali oli kuitenkin jo loppunut ja siivottu lauantain osalta hänen saapuessaan paikalle.

Monterey Parkin kaupungin perjantaina julkaiseman tviitin mukaan juhlien oli lauantaina määrä kestää aamukymmenestä iltayhdeksään.

Uutistoimisto AFP:n tapahtumapaikalla olevien toimittajien mukaan alueella oli tapahtuneen jälkimainingeissa paljon poliiseja, minkä lisäksi alueita oli eristetty teipein ja yläpuolella lensi helikoptereita.

Los Angeles Timesin mukaan Monterey Parkissa kuukalenterin mukaisen uudenvuoden kunniaksi järjestettävä juhla on yksi alueen suurimmista. Aiemmin lauantaina kymmenettuhannet ihmiset olivat saapuneet paikalle juhlistamaan kaksipäiväisen tapahtuman aloitusta.

Pasadena Star Newsin mukaan Monterey Parkin noin 61  000 asukkaasta 65 prosenttia on aasialaisia ja monet kaupungin asukkaista juhlistavat kiinalaista uuttavuotta.

Sosiaalisessa mediassa jaetuissa videoissa näkyy, kuinka Garvey Avenuen alueella on runsain määrin poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Videoissa näkyy myös, kuinka ampumisen uhrit saavat hoitoa paikan päällä.

Los Angeles Timesin mukaan haavoittuneita on viety useisiin alueen sairaaloihin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi