play

Yhdysvaltalaismediat: Israel tehnyt iskun Iraniin

Kuva: Atta Kenare

STT

Israel on tehnyt varhain perjantaina iskun Iraniin kostoksi viime viikonlopun hyökkäyksestä, raportoivat yhdysvaltalaismediat New York Times, CBS News ja ABC News viranomaislähteisiinsä vedoten.

Iranin valtiollisella televisiokanavalla on raportoitu räjähdyksistä maan keskiosissa sijaitsevassa Isfahanin provinssissa. Iranin Fars-uutistoimiston mukaan kolme räjähdystä olisi kuultu Isfahanin provinssin Shekarin tukikohdan lähistöllä.

Kolme iranilaisviranomaista vahvisti New York Timesille, että Isfahanin lähellä sijaitsevaan asevoimien lentotukikohtaan on tehty isku perjantaina. Yhdysvaltalaislehti kertoi myös kahden israelilaisen puolustuslähteen vahvistaneen, että iskujen takana oli Israel.

Maan virallisen uutistoimiston Irnan mukaan Iranin ilmapuolustus on aktivoitunut usean provinssin alueella. Irnan mukaan Israelin iskut eivät tiettävästi ole aiheuttaneet suurta vahinkoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Raporttien mukaan mikään ilmauhka ei ole aiheuttanut suurta tuhoa tai suuria räjähdyksiä, uutistoimisto sanoi.

Iranin avaruusjärjestön tiedottaja Hossein Dalirian kertoi X-viestipalvelussa, että Iran olisi ampunut useita drooneja alas. Dalirianin mukaan ohjusiskuja ei olisi tehty.

Lentoliikenne on keskeytetty laajasti Iranissa. Iranilaisen Mehr-uutistoimiston mukaan lennot Teheranista, Isfahanista ja Shirazista sekä maan länsiosien kentiltä on peruttu.

Iranin paikallinen uutistoimisto Tasnim kertoi lähteisiinsä vedoten, että Isfahanin kaupungin ydinvoimalaitokset ovat täysin turvassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös Syyrian eteläosissa on raportoitu räjähdyksistä, kertoo paikallinen aktivistiryhmä Suwayda24.

Israel oli jo aiemmin varoittanut tekevänsä vastaiskun Iranin viikonloppuna tekemän hyökkäyksen vuoksi. Iran laukaisi viikonloppuna kohti Israelia satoja ohjuksia ja drooneja, joista valtaosa saatiin torjuttua.

Uutiskanava CNN:n yhdysvaltalainen viranomaislähde kertoi torstaina, että Israel oli varoittanut Yhdysvaltoja aikeistaan tehdä vastaisku Iraniin lähipäivien aikana.

– Emme antaneet tukeamme vastaiskulle, viranomaislähde kertoi CNN:lle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Israelin asevoimat ei antanut kommenttia AFP:lle perjantain tapahtumista. Myöskään Yhdysvaltain asevoimat ei kommentoinut tapahtumia AFP:lle.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi