Perjantai, 14.12.2018 
Jouko

Kuka on mielestäsi vuoden 2018 paras pohjoiskarjalainen urheilija? - äänestys on käynnissä joulukuun loppuun asti

  • Jarmo Sieviläinen
  • Jarno Artika
Kaisa Mäkäräinen on voittanut vuoden parhaan pohjoiskarjalaisen urheilijan yleisöäänestyksen kahdeksan kertaa peräkkäin. Vaihtuuko tulos tänä vuonna vai onko Mäkäräinen jälleen yleisön suosikki? Kaisa Mäkäräinen on voittanut vuoden parhaan pohjoiskarjalaisen urheilijan yleisöäänestyksen kahdeksan kertaa peräkkäin. Vaihtuuko tulos tänä vuonna vai onko Mäkäräinen jälleen yleisön suosikki?

Pohjois-Karjalan parhaan urheilijan yleisöäänestyksen ehdokaslistalla ovat muun muassa kestomenestyjä Kaisa Mäkäräinen sekä kolme pesäpalloilijaa.

Yleisöäänestys Pohjois-Karjalan vuoden 2018 parhaasta urheilijasta on parhaillaan menossa. Äänestys on käynnissä joulukuun ajan, joten äänet pitää antaa viimeistään maanantaina 31. joulukuuta. 

Äänestämään pääsee täyttämällä tämän jutun yhteydessä oleva lomake tai lähettämällä Whatsapp-viesti numeroon 050 471 8560. Kolmas mahdollisuus on äänestää postitse.

Karjalaisen urheilutoimitus on laatinut äänestykseen 12 urheilijan tasokkaan ehdokaslistan. Ehdokkaat on esitelty kattavasti tässä jutussa äänestyslomakkeen alapuolella. Listan ulkopuolista omaa ehdokasta voi äänestää postikortilla. Jokainen saa äänestää vain kerran. 

Ehdokkaisiin on otettu perinteisesti mukaan pelkästään Pohjois-Karjalan seurojen urheilijoita, joten esimerkiksi kotipaikkaansa Joensuussa pitävä suunnistuksen Euroopan mestari ja MM-hopeamitalisti Marika Teini ei ole tällä listalla.

Äänestyksen tulokset kerrotaan Karjalaisen verkkosivuilla perjantai-iltana 25. tammikuuta samalla, kun uutisoidaan Karjalaisen kultamitaliurheilijasta. Lukijaäänestys järjestetään nyt 22:nnen kerran. 

Äänestys päättyy maanantaina 31.12.2018. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 100 euron arvoinen lahjakortti joensuulaiseen urheiluliikkeeseen. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt, että säilytämme yhteystietosi tämän kilpailun ajan. Keräämme yhteystiedot vain arvottavan palkinnon lähettämistä varten. Kukin saa äänestää vain kerran.

Jos lomake ei näy laitteellasi, klikkaa tästä.

Omaa ehdokasta voi äänestää postitse. Lähetä kortti osoitteeseen Karjalaisen urheilutoimitus, PL 99, 80141 Joensuu (merkitse kuoreen "vuoden paras"). Kirjoita korttiin ehdokkaasi nimi ja omat yhteystietosi.

Ehdokkaiden esittely:

1 Antti Aalto, mäkihyppy

J221869WKarjalainen20181123Kuvaaja: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Numerolla yksi voi äänestää Suomen parhaaksi mäkihyppääjäksi kohonnutta Kiteen Urheilijoiden Antti Aaltoa. Aalto on ottanut alkukaudesta maailmancupissa sijat kuusi ja seitsemän. Viime talvena hän hyppäsi sekä olympialaisissa (37:s) että lentomäen MM-kisoissa (32:s). Arvokisojen joukkuemäissä Suomi ja Aalto olivat sijalla kahdeksan. SM-kultaa Aalto hyppäsi kesäkisoista.

2 Mari Eder (o.s. Laukkanen)

MariLaukkanenAmpumahiihtajaKarjalainen20181202Kuva: Jouni Turunen

Mari Ederin ykkösmeriitti kirjattiin maastohiihdosta, kun hän oli olympialaisten parisprintissä viides Krista Pärmäkosken kanssa. Ampumahiihdossa Enon Kisa-Poikien nainen oli parhaimmillaan 20:s maailmancupissa ja 42:s olympialaisissa. 

3 Tuomas Jussila, pesäpallo

JoMa-KaMa2Karjalainen20180720Kuva: Minna Raitavuo

Pohjois-Karjalan menestyksekäs pesäpallovuosi toi ehdokaslistalle kolme pesäpalloilijaa. Tuomas Jussila johdatti kapteenina Joensuun Mailan historialliseen Suomen mestaruuteen. Jussila valittiin Vuoden pesäpalloilijaksi ja hän sai myös pelaajien valitsemana parhaan ulkopelaajan Kultaisen räpylän. 

4 Erno Kinnunen, autourheilu

RallikuvaKarjalainen20181001Kuva: Timo Louhelainen

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Erno Kinnunen saavutti Suomen mestaruuden rallin SM4-kaksivetoluokassa. Kiteeläiskuljettaja sinetöi uransa parhaan meriitin syyskuussa SM-sarjan päätöskisan kolmannella sijalla.

5 Miika Kirmula, suunnistus

MiikaKirmulaSuunnistajaKarjalainen20181202Kuva: Jarno Artika

Kalevan Rastin uusi vahvistus Miika Kirmula suunnisti pitkän matkan SM-kultaa ja keskimatkan SM-pronssia. MM-kisoissa hän oli 15:s pitkällä matkalla. Kirmula päätti ankkuriosuudella Kalevan Rastin taistelun Jukolan viestissä kuudenteen sijaan. Tiomilassa Kirmula oli mukana viidenneksi yltäneessä KR:n joukkueessa.

6 Otto Koponen, judo

vinkki-judoka-KoponenKarjalainen20140419Kuva: Jarno Artika

Joen Yawaran judoka Otto Koponen väänsi Pohjoismaiden mestariksi alle 60-kiloisten sarjassa. Koponen voitti PM-kisoissa kaikki kolme otteluaan. SM-kisoista Koponen sai pronssia.

7 Kaisa Mäkäräinen, ampumahiihto

KaisaMakarainenAmpumahiihtajaKarjalainen20181202Kuva: Kimmo Kirves

Kaisa Mäkäräinen on voittanut Pohjois-Karjalan parhaan urheilijan yleisöäänestyksen aina 2010-luvulla eli kahdeksan kertaa peräkkäin. Kontiolahden Urheilijoiden tähti rynnisti keväällä maailmancupin kokonaiskilpailun voittoon. Mäkäräinen on ollut vuonna 2018 maailmancupissa kuudesti palkintokorokkeella ja ottanut kaksi voittoa. Olympialaisissa Mäkäräinen oli parhaimmillaan kymmenes. 

8 Sami Partanen, pesäpallo

SamiPartanenPesapalloilijaKarjalainen20181202Kuva: Jarno Artika

Kiteen Pallon kantava voima Sami Partanen pelasi kenties uransa parhaan kauden. Vuoden kultakypäräpelaaja ylsi kärkilyöntitilastossa kolmanneksi ja lyöjätilastossa 11:nneksi. Partasen johdolla KiPa voitti alemman jatkosarjan ja pelasi puolivälierissä. 

9 Juha Puhtimäki, pesäpallo

web-Joma-Kouvola15Karjalainen20180725Kuva: Jarno Artika

Juha Puhtimäen räväkät otteet lyöjänä ja lukkarina siivittivät Joensuun Mailan mestaruuteen syksyn ratkaisupeleissä. Puhtimäki valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi ja oli lähellä muitakin palkintoja. Pudotuspeleissä hän oli lyöjätilaston kolmonen. 

10 Ilari Seppälä, koripallo

Ilari-SeppalaKarjalainen20181110Kuva: Jarno Artika

Joensuun Katajan takamies nousi viime kaudella mukaan Suomen MM-karsintapeleihin. Syksyllä 2018 Ilari Seppälä on ollut Korisliigan syöttötilaston kärjessä ja Katajan paras pistemies. 

11 Emilia Tukiainen, golf

EmiliaTukiainenGolfariKarjalainen20181202Kuva: Marko Puumalainen

Karelia Golfin ykköspelaaja saavutti lyöntipelin SM-pronssia. Emilia Tukiainen pelasi vahvasti amatöörien EM-joukkuekisoissa, joissa Suomen naisten joukkue oli seitsemäs. Finnish Tourin kilpailuissa Tukiainen oli kolmesti toinen.

12 Arttu Vattulainen, yleisurheilu

sisapaa-Arttu-VattulainenKarjalainen20180722Kuva: Jarno Artika

Ehdokaslistan viimeinen äänestysnumero 12 kuuluu kestävyysjuoksija Arttu Vattulaiselle. Vattulainen taisteli EM-Berliinin helteessä 10 000 metrillä 18:nneksi. Kalevan kisoissa hän pinkoi 5 000 metrin SM-kultaa. Kevään SM-maastot toivat pronssia ja syksyn SM-viestit kaksi mitalia.