play

Suomi voitti Kap Verden ja otti askeleen kohti olympiakarsintaa – Lauri Markkanen paras korintekijä

Kuva: Vesa Moilanen

STT

Suomi otti askeleen kohti ensi kesän olympiakarsintaturnauspaikkaa voittamalla Kap Verden 100–77 koripalloilun MM-kisojen alemman jatkolohkon ensimmäisessä ottelussaan Okinawassa. Suomen paras korintekijä oli Lauri Markkanen 33 pisteellä, jotka syntyivät pelitilanneheittotarkkuudella 12/19. Markkanen oli myös Suomen paras levypallomies (9).

Markkanen heitti Suomen ensimmäiset kuusi pistettä, ja Suomi pääsi 11–7-johtoon vajaassa neljässä minuutissa.

Markkanen myös tulistui avausneljänneksen viimeisellä minuutilla ja kuittasi teknisen virheen tuupattuaan Betinho Gomesia, joka myös sai teknisen virheen.

Avausneljänneksen jälkeen Suomi johti 28–16. Toisen neljänneksen alussa Markkanen menetti mahdollisuuden kolmen pisteen peliin, kun Miro Little tarttui korirautaan. Neljänneksen puolivälissä Suomen johto ylitti jo 20 pistettä, kun Jacob Grandisonin kolmonen teki tilanteeksi 48–27. Kap Verde tuli Anderson Correian alley oop -donkilla 35–50-tilanteeseen ja Suomi otti aikalisän, kun puoliaikaan oli 2.17 minuuttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puoliajalla Suomi johti 54–39. Kap Verde avasi kolmannen neljänneksen paikkapuolustuksella, mutta Suomi meni nopeasti yli 20 pisteen johdossa. Viimeinen neljännes alkoi Suomen 77–56-johdossa, eikä Suomen johto ollut uhattuna.

Suomi jatkoi Saksa-pelissä uusituilla viisikoilla. Miro Little aloitti Suomen pelinjohtajana. Elias Valtonen oli jälleen aloitusviisikossa ja Olivier Nkamhoua oli Markkasen kanssa samanaikaisesti kentällä vain hetken. Alex Murphy tuli ensimmäisen kerran kentällä vasta kolmannen neljänneksen puolivälin jälkeen ja palasi vaihtoon alle kahden minuutin kuluttua.

Suomella oli takanaan välipäivä, kun taas Kap Verde pelasi eilen Sloveniaa vastaan.

Suomen vastustajat olivat heittäneet kolmessa ensimmäisessä pelissä vähintään 95 pistettä. Tällaista kolmen ottelun jaksoa ei aiemmin ollut kirjattu eurooppalaiselle joukkueelle MM-kisojen historiassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Alemman jatkolohkon peleissä ratkeaa, pääseekö Suomi ensi heinäkuun olympiakarsintaturnauksiin. Lauantaina Suomi kohtaa MM-kisojen viimeisessä pelissään Venezuelan.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi