play

Livelähetykset: Joensuu Runille odotetaan noin 400 juoksijaa lauantaiksi – Maratonin sijaan ohjelmassa on Lasten Run

Joensuu Run keräsi viime toukokuussa noin 370 juoksijaa. Kuva puolimaratonin lähdöstä Joensuun keskuskentältä.

Joensuu Run keräsi viime toukokuussa noin 370 juoksijaa. Kuva puolimaratonin lähdöstä Joensuun keskuskentältä. Kuva: Niko Jouhkimainen

Jarmo Sieviläinen

Lauantaina järjestettävään Joensuu Run -juoksutapahtumaan on ilmoittautunut ennakkoon noin 360 juoksijaa. Tapahtumasta on nähtävissä suora ja selostettu lähetys Karjalaisen verkkosivuilla lauantaina kello 10.15 alkaen.

Joensuu Run on kokenut pari muutosta täksi vuodeksi. Juoksutapahtumassa ei järjestetä enää maratonia, koska pisimmän juoksumatkan osallistujamäärät jäivät edellisvuosina vähäisiksi.

Uutena mukana on Lasten Run, joka aloittaa juoksupäivän kello 9.45. Lasten juoksussa kirmataan Joensuun keskuskentän ympärillä olevia nurmivalleja myöten noin 500 metrin matka ilman ajanottoa.

Alle 10-vuotiaille suunnatussa ilmaisessa juoksussa reitille on laitettu helppoja maastojuoksuhenkisiä esteitä. Lasten Runiin on ilmoittautunut etukäteen noin 25 juoksijaa.

Joensuu Runin suosituin matka puolimaraton käynnistyy Joensuun keskuskentältä kello 10.30. Kympin juoksijat lähtevät matkaan kello 11 ja noin 5,3 kilometrin taivaltajat kello 11.10. Eri matkojen parhaat juoksijat saapuvat maaliin samoihin aikoihin kello 11.30–11.45 maissa.

Joensuu Run järjestetään tänä vuonna pari viikkoa aiempaa myöhemmin. Järjestämisvastuu on nyt kokonaan Joensuun Katajalla, kun Pohjois-Karjalan Liikunta jäi sivuun viime vuoden jälkeen.

Tapahtuman juoksureitti on pysynyt entisellään. Pieniä muutoksia on ainoastaan Joensuun torin kohdalla, jossa rakennetaan uutta kauppahallia.

Kisapäiväksi on povattu sopivaa noin 12 asteen poutasäätä.

Vuosi sitten Joensuu Runille osallistui noin 370 juoksijaa.

– Tavoitteena on saada enemmän osallistujia kuin viime vuonna eli noin 400 henkeä. Tälle vuodelle halusimme lapset mukaan tapahtumaan. Mukana on myös DJ tuomassa fiilistä kentälle, yleisurheilu-Katajan toiminnanjohtaja Tuomo Lehtinen kertoo.

Kataja on halunnut, että Joensuun kokoisessa kaupungissa säilyy juoksutapahtuma, vaikka se ei tuokaan enää seuralle tuloja samalla tavalla kuin parhaimpina juoksubuumin vuosina.

– Nämä tapahtumat ovat pienentyneet. On hyvä kysymys, miten ne saataisiin taas kasvuun. Työyhteisöjenkin saaminen mukaan on vaikeampaa, kun nykyään ihmiset valikoivat itse, mihin käyttävät e-passirahansa, Lehtinen miettii.

Ennakkoon ilmoittautuneiden listan perusteella Joensuu Runilla nähdään juoksemassa muun muassa ampumahiihtouransa keväällä lopettanut Nastassia Kinnunen puolimaratonilla sekä kestävyysjuoksija Ilmari Lehmus ja nuorten SM-hiihtojen menestyjät Iiris ja Nella Voutilainen 10 kilometrillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Livelähetykset: Tulevia urheilulähetyksiä Karjalaisen verkkosivuilla
  • La 27.5. Joensuu Run -juoksutapahtuma klo 10.15. Selostajana Jarmo Sieviläinen ja kommentaattorina Olli Toivola.

  • La 27.5. Jippo–PK-35 jalkapallon Kakkosen ottelu kello 16. Selostajana Petri Siitonen ja kommentaattorina Tero Tahvanainen.

  • Su 28.5. Cheerleadingin kevätnäytös Motonet-areenassa klo 13.

  • To 1.6. Joensuun Maila–Alajärven Ankkurit poikien Superpesistä klo 18.

  • La 10.6. Jippo–PPJ jalkapallon Kakkosen ottelu kello 16.

  • Su 11.6. Frisbeegolfin Pohjois-Karjalan avoimet, finaali Lykynlammelta.

  • Ke 14.6. Joensuun Maila–Kiteen Pallo pesäpallon miesten suomensarjan ottelu klo 18.

  • Su 18.6. Joensuun Maila–Kiteen Pallo pesäpallon naisten suomensarjan ottelu klo 13.

Lähetykset ovat kaikkien tilaajien nähtävissä Karjalaisen verkkosivuilla osoitteessa karjalainen.fi/live.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi