play

Ruotsi palasi kuuden vuoden tauon jälkeen MM-mitaleille – Kanada jäi Prahan kisoissa tyhjin käsin

Carl Grundström ja Adrian Kempe juhlivat Ruotsin pronssimitalia Kanadan kukistumista Prahassa.

Carl Grundström ja Adrian Kempe juhlivat Ruotsin pronssimitalia Kanadan kukistumista Prahassa. Kuva: Michal Cizek / AFP

STT-Lehtikuva

Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue onnistui katkaisemaan kiusallisen pitkäksi venähtäneen mitalittoman putkensa arvokisajäillä, kun keltapaidat nousivat Prahan MM-pronssiottelussa 4–2-voittoon Kanadasta.

Arvokisamitali on Ruotsille ensimmäinen vuosien 2017 ja 2018 maailmanmestaruuksien jälkeen.

Ruotsi oli vielä kolmannen erän puolivälin lähestyessä 1–2-tappiolla, mutta hyökkäysavuistaan tunnettu puolustajatähti Erik Karlsson tasoitti lukemat ylivoiman jälkeen.

Nelosketjun työmies Carl Grundström nousi iltapäivän toisella maalillaan Tre Kronorin sankariksi, kun hyökkääjän tarkka ja tulinen laukaus painui Kanadan verkkoon etuyläkulmasta. Marcus Johansson viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

NHL-täyteisellä joukkueella kisoissa pelannut Ruotsi kärsi lauantain välierässä tylyn 3–7-tappion kisaisäntä Tshekille, mutta päävalmentaja Sam Hallam vaikutti saaneen joukkueensa pettymyksen jälkeen kohtalaiseen iskuun.

Tre Kronor oli jäänyt neljässä edellisessä MM-turnauksessa välierien ulkopuolelle, ja vuonna 2021 joukkue ei yltänyt edes puolivälieriin.

Välieräpelissään Sveitsille niukasti hävinnyt Kanada jäi MM-mitalien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2018, jolloin joukkue oli myös neljäs. Vaahteralehtipaidat pelasivat MM-finaalissa neljästi peräkkäin vuosina 2019–2023.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi