play

Karjalaisen livelähetykset: Sepot ja Hurtat ratkovat lauantaina Pielisen Karjalan herruuden – "Odotamme, että halli on täynnä"

Hurttien ja Seppojen paikallisväännöt ovat kiinnostaneet perinteisesti isoa yleisömäärää Pielisen Karjalassa. Arkistokuva joukkueiden kohtaamisesta syksyltä 2020.

Hurttien ja Seppojen paikallisväännöt ovat kiinnostaneet perinteisesti isoa yleisömäärää Pielisen Karjalassa. Arkistokuva joukkueiden kohtaamisesta syksyltä 2020. Kuva: Marko Haverinen / Ylä-Karjala

Jarmo Sieviläinen

Karjalaisen urheilun livelähetykset jatkuvat tulevana lauantaina kello 15 Pielisen Karjalan derbystä. Vastakkain iskevät Nurmeksen jäähallissa Sepot ja paikallisvastus Lieksan Hurtat jääkiekon 3. divisioonan ottelussa.

Perinteikkäällä jääkiekkoseuralla Hurtilla oli vaikeuksia saada jalkeille joukkue tälle kaudelle, mutta Lieksassa ei haluttu luovuttaa vaan edustusjoukkue on nähty edelleen mukana sarjassa.

Hurtat on jäänyt sarjajumboksi ja joukkueen on saatava voittoja viimeisistä kolmesta runkosarjaottelusta, mikäli se mielii kahdeksan parhaan pudotuspeleihin. Eroa puolivälieräpaikalle on neljä pistettä.

– Kausi on sujunut mollivoittoisesti. Meillä on vielä teoriassa mahdollisuudet mukaan pudotuspeleihin, mutta loput pelit pitäisi käytännössä voittaa, Hurttien valmentaja Tero Mikkonen myöntää.

Lokakuussa Sepot kukisti Hurtat Lieksassa lukemin 5–2. Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 435 katsojaa.

– Paikallispeli Seppoja vastaan on aina odotettu tapahtuma. Tarkoitus on kääntää tällä kertaa voimasuhteet toisinpäin, Mikkonen tuumaa.

Hurtilla on ollut mukavasti pelaajia kauden aikana. Osa heistä ei ollut kuitenkaan pelannut aiemmin jääkiekkoa sarjatasolla.

– Osa pelaajista piti edellisvuodet taukoa lajista ja osalla puuttui kokemus kilpapeleistä. Mukana on ollut monenlaista porukkaa, mutta määrällisesti pelaajia on riittänyt yleensä hyvin. Yksittäisiä pelaajia on tullut mukaan myös kauden aikana, Mikkonen kertoo.

Hurtat sai toimintansa jatkumaan, mutta on jäänyt sarjajumboksi. Kuva viime syksyn ottelusta Kajastusta vastaan.

Hurtat sai toimintansa jatkumaan, mutta on jäänyt sarjajumboksi. Kuva viime syksyn ottelusta Kajastusta vastaan. Kuva: Kati Honkanen / Lieksan Lehti

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hurttien tavoitteena on saada edustuskiekkoilu jatkumaan Lieksassa ja siinä on onnistuttu ainakin tällä kaudella. Hurttien kotiottelut ovat keränneet hienosti yleisöä, joten kysyntää peleille on olemassa.

Hurttien yleisökeskiarvo on ollut tällä kaudella noin 300 katsojaa per ottelu, mikä on sarjan toiseksi paras lukema Kangasniemen Palloilijoiden jälkeen. Hurttien yleisömäärä on isompi kuin esimerkiksi monilla ylempien sarjatasojen joensuulaisjoukkueilla eri lajeissa.

Viime kaudella Hurtat–Sepot-vääntö houkutteli Lieksan jäähalliin peräti 482 henkeä katsomaan Hurttien 9–2-voittoa.

– Katsojaluvut kertovat, että kiinnostusta on edelleen. Ei tullut ainakaan välikautta, jonka jälkeen olisi entistä hankalampi saada joukkue kasaan. Työ on aloitettava hyvissä ajoin ensi kautta kohti, jotta saamme jatkumoa, Mikkonen tavoittelee.

Nurmeksen Seppojen kotipelien yleisökeskiarvo on ollut tällä kaudella noin 150 katsojaa per ottelu, mikä on viidenneksi eniten sarjassa.

Viime kaudella Sepot–Hurtat-koitos keräsi Nurmeksen jäähalliin 207 katsojaa seuraamaan Seppojen 1–3-tappiota.

– Nämä paikallispelit vetävät hyvin väkeä ja odotamme, että halli on täynnä. Nurmeksen jäähalliin mahtuu noin 300 katsojaa, Seppojen valmentaja Samppa Määttä arvioi.

Sepot on 3. divisioonan Savo-Karjalan lohkossa seitsemäntenä ja menossa pudotuspeleihin. Sepot on jäänyt edelliskausilla kolmosdivarin häntäpäähän, mutta nyt joukkueen tavoitteena on nurmekselaisseuran kaikkien aikojen kausi.

Sepot on ajautunut viime aikoina kuuden ottelun tappioputkeen, joka on tarkoitus katkaista sarjajumbo Hurttia vastaan.

– Viime aikoina on kertynyt tappioita, mutta kausi on sujunut kohtuullisesti. Alkukaudesta flunssa-aallon takia vedimme PeTo-ottelun yhdeksällä kenttäpelaajalla, mutta sen jälkeen pelaajia on riittänyt mukavasti, Määttä kertoo.

Seppojen oululaisvahvistuksista lauantain kamppailuun ovat saapumassa näillä näkymin Anssi Ronkainen, Henri Lehtosaari ja Janne Pälve.

Livelähetykset: Tulevia Karjalaisen urheilulähetyksiä
  • La 10.2. Sepot–Hurtat jääkiekon 3. divisioonan ottelu klo 15. Selostajana Mikko Holopainen ja kommentaattorina Kari Nevalainen.

  • Pe 16.2. Maastohiihdon nuorten SM-kisat Lieksassa, viestit klo 13.

  • La 17.2. Maastohiihdon nuorten SM-kisat Lieksassa, parisprintit klo 10.

  • Su 18.2. Maastohiihdon nuorten SM-kisat Lieksassa, perinteisen 20 kilometriä klo 9.30.

  • La 24.2. Maastohiihdon Pohjois-Karjalan maakuntaviesti Kontiolahdella klo 12.

  • La 2.3. Jääkiekon 3. divisioonan pudotuspelien 1. puolivälieräottelu.

  • Su 3.3. Jippo–JäPS jalkapallon Ykkösliigacupin ottelu klo 14.

Lähetykset ovat Karjalaisen tilaajien nähtävissä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi