play

Pohjois-Karjalasta peräti neljä joukkuetta mukana nuorten Superpesiksessä – Perinteikäs Viinijärven Urheilijat sai kasaan tyttöjoukkueen

Elmeri Lonkainen harjoitteli tiistai-iltana JoMan B-poikien mukana Mehtimäen pesäpallostadionilla. Kylmä sää siirsi JoMan ja KiPan sarja-avauksen poikien Superpesiksessä tältä viikolta ensi viikolle.

Elmeri Lonkainen harjoitteli tiistai-iltana JoMan B-poikien mukana Mehtimäen pesäpallostadionilla. Kylmä sää siirsi JoMan ja KiPan sarja-avauksen poikien Superpesiksessä tältä viikolta ensi viikolle. Kuva: Marko Puumalainen

Jarmo Sieviläinen

Joensuun Maila ja Kiteen Pallo tavoittelevat pudotuspelipaikkoja alkavalla kaudella poikien Superpesiksessä.

JoMan ja KiPan piti avata sarjakausi torstaina Mehtimäellä, mutta kylmä sää siirsi paikalliskamppailun ensi keskiviikoksi. Kello 18 alkava koitos on nähtävissä suorana ja selostettuna lähetyksenä Karjalaisen verkkosivuilta.

JoMa pelasi viime kesänä poikien Superpesistä todella nuorella ryhmällä, joka on nyt vuotta kokeneempi sarjaan. Myös tavoitteet ovat kovemmat.

Poikien Superpesiksen yhdeksän joukkueen B-lohkossa pudotuspelipaikka annetaan vain neljälle parhaalle.

– Pääsy neljän sakkiin on kova mutta realistinen tavoite. Esimerkiksi Sotkamo, Veteli ja Oulu ovat kovia porukoita, JoMan B-poikien pelinjohtaja Tuomo Schroderus näkee.

B-pojissa ja B-tytöissä pelaavat tällä kaudella vuosina 2004–2006 syntyneet.

JoMan joukkue on edelleen nuori sarjaan, sillä valtaosa joukkueen pelaajista on syntynyt vuonna 2006. Mukana on myös kolme 2004 syntynyttä, mutta ei yhtään 2005 syntynyttä. Joukkueen kokoonpanossa on 13 pelaajaa, jotka urakoivat myös miesten suomensarjaa.

Lupaava JoMan joukkue voitti viime vuonna C-poikien SM-kultaa.

– Meillä on edelleen opettelemista B-pojissa, mutta voimme yltää hyvinkin jo neljän sakkiin. Kahden vuoden päästä meillä on iso mahdollisuus mitata tasomme Suomen parhaita vastaan, Schroderus pohtii.

JoMan B-poikien lukkarina nähdään lupaava Ukko Schroderus.

JoMan B-poikien lukkarina nähdään lupaava Ukko Schroderus. Kuva: Marko Puumalainen

JoMan B-nuorista edustusjoukkueen rinkiin kuuluvat lukkari Ukko Schroderus ja Elmeri Lonkainen. Schroderus nostaa esille myös etenijä Atte Purmosen.

– Hän on kehittynyt paljon ja on ihan älytön etenijä. Atte oli huhtikuun kennotesteissä koko Joensuun Mailan nopein pesäpalloilija, Schroderus kehuu.

Schroderuksen apuna JoMan B-poikien valmennuksessa häärivät Matti Härkönen ja Petri Pennanen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Atte Purmonen nähdään JoMan B-pojissa nopeana etenijänä.

Atte Purmonen nähdään JoMan B-pojissa nopeana etenijänä. Kuva: Marko Puumalainen

KiPan B-poikien pelinjohtajana toimii Sami "Eko" Partanen, joka päätti mittavan pelaajauransa viime syksynä. Partanen toimii KiPassa myös C-poikien pelinjohtajana ja edustusjoukkueen valmennuksessa.

– Haluamme mennä eteenpäin ja yltää pudotuspeleihin. Meillä on edelleen nuori porukka tähän sarjaan, mutta toivottavasti pystymme keräämään enemmän pisteitä kuin viime vuonna, jolloin ne jäivät vähiin, Partanen miettii.

KiPan B-pojissa pelaavat edustusjoukkueen rinkiin kuuluvista Topias Kaksonen, Jonne Matikainen ja Niko Halttunen.

Joukkue tekee yhteistyötä Siilinjärven Pesiksen suuntaan kakkospelinjohtaja Heikki Litmasen kautta. Hänen poikansa Topias Litmanen pelaa joukkueessa, ja mukana on myös pari muuta pelaajaa Pohjois-Savosta.

Sami Partanen toimii Kiteen Pallossa B- ja C-poikien pelinjohtajana.

Sami Partanen toimii Kiteen Pallossa B- ja C-poikien pelinjohtajana. Kuva: Jarno Artika

Viinijärven Urheilijat sai joukkueen tyttöjen Superpesikseen

Tyttöjen Superpesiksessä nähdään tänä vuonna Joensuun Mailan lisäksi myös toinen ryhmä Pohjois-Karjalasta, kun Viinijärven Urheilijat sai mukaan oman joukkueensa.

ViU pelaa sarjassa omien junioreidensa voimin. Lisäksi mukaan on liittynyt muutama Joensuusta tullut pelaaja. Joukkue pelaa myös naisten suomensarjaa.

– Olemme tehneet muutaman vuoden pohjaa ja saimme joukkueen omista tytöistä. Tavoitteena on kehittää yksilöitä ja omaa peliä ja ottaa yksi napsu ylöspäin. Tällä avauskaudella ei ole vielä tulostavoitteita, ViU:n B-tyttöjen pelinjohtaja Marko Huhtanen kertoo.

– Isompana tavoitteena on saada nostettua muutaman vuoden sisällä naisten suomensarjajoukkue Ykköspesikseen.

ViU:n B-tyttöjen ryhmä koostuu vuosina 2005 ja 2006 syntyneistä pelaajista, jotka voivat pelata sarjaa myös ensi vuonna. Lisäksi mukana on kaksi C-ikäistä.

Pelinjohtaja Huhtanen liittyi ViU:n toimintaan pari vuotta sitten, kun hän saapui Pohjois-Karjalaan Länsi-Suomesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
JoMan Nelli Huotari saatetaan nähdä kesän aikana myös B-tyttöjen peleissä.

JoMan Nelli Huotari saatetaan nähdä kesän aikana myös B-tyttöjen peleissä. Kuva: Niko Jouhkimainen

JoMan B-tytöt suuntaavat kauteen Iivo Parviaisen, Laura Jehkosen ja Kati Nykäsen valmennuksessa. JoMan ja ViU:n lohkossa pelaa vain viisi joukkuetta. Lohkovoittaja pääsee suoraan puolivälieriin, joihin karsivat lisäksi lohkokakkoset ja -kolmoset.

– Tavoitteena on kasvattaa pelaajia aikuisten sarjatasoille ja auttaa pelaajia kehittymään urallaan mahdollisimman pitkälle. Joukkue asetti tavoitteekseen lohkovoiton ja pudotuspelipaikan, JoMan B-tyttöjen pelinjohtaja Iivo Parviainen summaa.

Puolet JoMan pelaajista on B-tyttöjen nuorinta ikäluokkaa vuodelta 2006. JoMan edustusjoukkueesta B-tytöissä voivat pelata Nelli Huotari ja Veera Varonen.

JoMan naisilla on farmisopimus Ykköspesiksen Lappeenrannan Pesä Ysien kanssa. Sen myötä JoMasta on kolme B-ikäistä pelaajaa – Marianne Sivonen, Neea Kuronen ja Aino Koistinen – Pesä Ysien mukana. Hertta Härkönen on puolestaan Pesä Yseistä JoMan B-tytöissä.

– On haastavaa saada koko joukkue yhteen, mutta tavoitteemme on pitää sunnuntaina ensimmäiset yhteiset harjoitukset, Parviainen kertoo.

JoMa avaa tyttöjen Superpesiksen maanantaina kotiottelulla Jyväskylän Kirittäriä vastaan. ViU:n sarja-avaus on helatorstaina Kirittärien vieraana.

Livelähetykset: Tulevia urheilulähetyksiä Karjalaisen verkkosivuilla
  • Lauantaina 6.5. Jippo–Pepo jalkapallon Kakkosen ottelu kello 16. Selostajana Petri Siitonen ja kommentaattorina Tero Tahvanainen.

  • Sunnuntaina 7.5. KiPa–JoMa miesten superpesisjoukkueiden harjoitusottelu kello 15. Selostajana Jani Leinonen ja kommentaattorina Sami Partanen.

  • Keskiviikkona 10.5. JoMa–KiPa poikien Superpesiksen ottelu kello 18. Selostajana Jani Leinonen ja kommentaattorina Arttu Jurvakainen.

  • Lauantaina 13.5. Idän Voimailijoiden penkkipunnerruskisa Joensuun kävelykadulla kello 12.

  • Sunnuntaina 21.5. Autourheilun ­jokamiehenluokan ­Kevät-Mylly Ylämyllyn moottoriradalla.

  • Tiistaina 23.5. Viinijärven Urheilijat–Kiteen Pallo pesäpallon naisten suomensarjan ottelu kello 18.

  • Lauantaina 27.5. Joensuu Run -juoksutapahtuma.

  • Lauantaina 27.5. Jippo–PK-35 jalkapallon Kakkosen ottelu kello 16.

Lähetykset ovat kaikkien tilaajien nähtävissä Karjalaisen verkkosivuilla osoitteessa karjalainen.fi/live.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi