play

Leijonille täydellinen katastrofi – Itävalta otti historiallisen voiton MM-kaukalossa viimeisen sekunnin täysosumalla

Suomi hävisi Itävallalle ensimmäistä kertaa MM-historiassaan.

Suomi hävisi Itävallalle ensimmäistä kertaa MM-historiassaan. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

STT

Itävallan miesten jääkiekkomaajoukkue jysäytti yhden kiekkokevään suurimmista yllätyksistä ja kukisti torstai-iltana Suomen MM-kilpailujen alkusarjaottelussa maalein 3–2.

Leijonat johti 2–0 mutta hukkasi hyvän avauserän jälkeen otteen pelistä ja menetti johtoaseman. Benjamin Baumgartner teki voittomaalin viimeisellä sekunnilla.

Suomi hävisi ensimmäistä kertaa Itävallalle MM-kilpailujen historiassa. Maat ovat kohdanneet vuosikymmenten saatossa 11 kertaa.

Itävalta pelasi vuosituhannen taitteessa kahdeksana vuonna peräkkäin pääsarjatason MM-kilpailuissa, mutta ei yltänyt kertaakaan pudotuspeleihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuon jälkeen Itävalta ajautui hissijoukkueeksi ja on nyt jälleen vakiinnuttamassa paikkaansa pääsarjatasolla, kun maa on mukana MM-kilpailuissa kolmantena vuonna peräkkäin.

Kaksi vuotta sitten Suomi voitti Itävallan Tampereella 3–0 ja vuosi sitten 3–1. Takavuosien murskalukemat olivat kaukainen muisto torstai-iltana, vaikka Leijonien tehokas alku Prahassa lupasi toisenlaista lopputulosta.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen testasi Itävaltaa vastaan Suomen ykkösketjua jo kolmannella eri miehityksellä, mutta peli oli jälleen tukkoista.

Jere Innala laukoi yli avopaikasta ja Valtteri Puustinen tarjoili yhden hyvän ohjurin, mutta yhteispeli keskushyökkääjäksi palautetun Mikael Granlundin kanssa oli tahmeaa alusta asti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kakkos- ja nelosketjut näyttivät esimerkkiä ensimmäisessä erässä, kun nelosketjun työmies Saku Mäenalanen ja kakkossentteri Oliver Kapanen veivät Leijonat karkumatkalle.

Mäenalanen teki maalinsa Iiro Pakarisen hyvän päätypelin jälkeen. Kapanen riisti kiekon Itävallan pelaajalta ja laukoi napakasti kisaurakan kuudennen täysosumansa.

Toisessa erässä Itävalta piti Leijonat pinteessä ja kavensi lukemat, kun Mario Huber yllätti maalivahti Harri Säterin hyvän syöttökuvion päätteeksi.

Toisen erän lopussa ja kolmannen erän alussa Hannes Björnisen ja Arttu Hyryn johtamat alivoimakvartetit nousivat esiin, kun Leijonat kesti kolme alivoimaa ja vältti toisen takaiskun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kolmannen erän alussa Itävalta sai kiekon Säterin selän taakse, mutta täysosuma hylättiin maalivahdin häirinnän takia. Toista kertaa Leijonat ei pelastunut. Thimo Nickl laukoi 2–2-tasoituksen erän puolivälissä. Suomi hukkasi vielä kaksi ylivoimapeliä ennen kuin tahmea peliesitys vaihtui täydeksi katastrofiksi.

Suomi jatkaa pelejään lauantaina ja kohtaa Kanadan, joka sekin sai jo muistutuksen Itävallan sinnikkyydestä. Itävalta nousi Kanadaa vastaan tasoihin viiden maalin takaa ja hävisi vasta jatkoajalla.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi