Norja hallitsi miesten MM-sprinttiä – ammunta tuhosi suomalaistoiveet

Lehmossa asuvan Otto Inveniuksen uran ensimmäinen henkilökohtainen MM-startti päättyi sijalle 54. Kuva: Santeri Karjalainen

STT

Tshekin Nove Mestossa kisattavat ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuivat lauantaina miesten pikakilpailulla, ja jos naisten kisassa perjantaina koettiin ranskalaisjuhlaa, niin lauantaina oli Norjan vuoro juhlia. Ranska vei neloisvoiton naisten sprintissä, Norja puolestaan vei kolme kärkisijaa miehissä.

Mestariksi lauantaina kruunattiin Sturla Holm Lägreid, joka jätti Johannes Thingnes Bön 3,5 sekunnin päähän. Vetle Sjåstad Christiansen täydensi norjalaishallinnan MM-pronssilla.

Suomalaisten kisa mureni ampumapaikoille. Tammikuussa maailmancupissa säväyttänyt Otto Invenius ampui neljä sakkoa ja jäi uransa ensimmäisessä aikuisten MM-kisojen henkilökohtaisessa kisassa 54:nneksi. Tero Seppälä (3 sakkoa) oli parhaana suomalaisena 31:s.

Takaa-ajoon pääsi myös kahden sakon Heikki Laitinen (55:s), mutta kahden sakon Olli Hiidensalo jäi niukasti takaa-ajon 60 miehen joukosta oltuaan 61:s.