play

Darja Virolainen voi edustaa ampumahiihtäjänä jatkossa Suomea

Darja Virolainen (40) voitti IBU-cupin pikakisan Kontiolahdella vuonna 2017.

Darja Virolainen (40) voitti IBU-cupin pikakisan Kontiolahdella vuonna 2017. Kuva: Jouni Turunen

STT

Ampumahiihtäjä Darja Virolainen on saanut Kansainväliseltä ampumahiihtoliitolta (IBU) oikeuden edustaa Suomea lajin kansainvälisissä kilpailuissa. Suomen ampumahiihtoliitto kertoi asiasta tiedotteessaan.

Venäläissyntyinen Virolainen (o.s. Reztsova) muutti perheineen Suomeen vuonna 2016 ja on asunut siitä lähtien Suomessa. Hän sai Suomen kansalaisuuden 2021.

Suomessa Daria Virolainen on harjoitellut ja kilpaillut viime vuosina kansallisella tasolla edustaen Tuusulan Voima-Veikkoja.

Virolainen, 34, on kilpaillut kansainvälisessä ampumahiihdossa viimeksi kaudella 2017–18, mutta hän on ilmoittanut Suomen ampumahiihtoliitolle tavoittelevansa ensi kaudeksi maajoukkuepaikkaa. Maajoukkueeseen päästäkseen Virolaisen on läpäistävä karsinta.

Kansainvälinen kilpailukausi alkaa IBU-cupin osalta Kontiolahdella marraskuussa. Maailmancupin kilpailukausi alkaa Ruotsin Östersundissa.

Virolainen on yltänyt Venäjän väreissä kahdesti maailmancup-kilpailun palkintokorokkeelle. Vuonna 2015 hän oli viides MM-kilpailujen normaalimatkalla Kontiolahdella.

Virolaisen äiti Anfisa Reztsova on ampumahiihdon moninkertainen arvokisamitalisti. Nuorempi sisko Kristina Reztsova otti Venäjän olympiakomitean joukkueessa kaksi viestimitalia Pekingin olympialaisissa 2022.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi