play

Max Verstappen jatkoi dominointiaan Espanjassa – Bottas harmitteli rengasvalintaa

Red Bullin Max Verstappen otti kauden seitsemännen osakilpailuvoittonsa.

Red Bullin Max Verstappen otti kauden seitsemännen osakilpailuvoittonsa. Kuva: Manaure Quintero

Veikko Nurminen, Luis Vasconcelos / STT

Formula ykkösten kauden kymmenes kilpailu Espanjan gp päättyi varsin odotetusti Red Bullin Max Verstappenin voittoon. Kyseessä oli MM-sarjan ylivoimaiselle kärkimiehelle kauden seitsemäs osakilpailuvoitto.

Toiseksi sijoittui nousujohteisen gp:n ajanut McLaren-kuljettaja Lando Norris. Hän jäi Verstappenista hieman yli kaksi sekuntia. Kolmannen sijan vei nimiinsä Lewis Hamilton. Seitsenkertainen maailmanmestari oli syystäkin tyytyväinen suoritukseensa, sillä sunnuntaina kolmas sija oli hänelle kauden ensimmäinen palkintopallisijoitus.

Sauberin Valtteri Bottas oli kilpailun 16:s. Bottas ei onnistunut avaamaan MM-sarjan pistetiliään.

Verstappenin ylivoima on tällä hetkellä varsin mykistävää. Kolminkertainen maailmanmestari johtaa MM-sarjaa peräti 69 pisteen erolla.

– Kisa ratkesi alussa. McLaren oli todella nopea tänään. Olen todella tyytyväinen voittoon. Kun pääsin johtoon, minun piti hoitaa renkaitani. Ne kuumenevat täällä todella paljon, Verstappen sanaili ratahaastattelussa.

Hamilton palasi pitkästä aikaa palkintokorokkeelle, mutta kisasta jäi kuitenkin hieman jossiteltavaa.

– Tämä on ollut hyvä viikonloppu. Pitää kiittää tallia, koska he ovat harjoitelleet varikkostoppeja. Paremmalla startilla olisimme olleet lähempänä kärkeä, Hamilton kertoi.

Espanjan osakilpailu sai todellisen tykkialun, sillä Mercedes-kuski George Russell suoritti unelmalähdön. Hän hyödynsi Norrisin ja Verstappenin kovan kaksintaistelun lähdössä. Russell paineli nelosruudusta kärkeen, mutta Verstappen nappasi kärkipaikan itselleen kolmannen kierroksen alussa ja piti sitä hallussaan läpi kisan.

Bottaksen pistesijoitus antaa odottaa

Bottas starttasi sunnuntain kilpailuun sijalta 12. Suomalaisen kisa ei käynnistynyt positiivisesti, sillä avauskierroksen aikana hänen sijoituksensa heikkeni kaksi pykälää. Kauden ensimmäinen pistesijoitus jäi edelleen haaveeksi. Bottakselle vaihdettiin kisan puolessa välissä kovat renkaat, mutta matka pistesijoituksille oli liian pitkä.

– Ajattelimme, että pehmeä rengas kestäisi tänään hyvin, mutta niin ei käynyt. Se alkoi urautua ja kulua paljon, joten jouduimme pysähtymään aikaisin, Bottas kommentoi.

Sunnuntain kilpailun jälkeen Bottas analysoi varsin tarkasti omaa autoaan ja suoritustaan.

– Olimme melko vahvoja hitaissa ja keskivauhtisissa kurveissa. Pitkissä ja nopeissa kurveissa suorittamisemme oli puutteellista.

Lähiviikkoina kuljettajamarkkinoilla riittää kuhinaa. Kilpailun jälkeen Bottas oli salaperäinen jatkostaan.

– Luulen, että ensi viikon jälkeen asiat alkavat tapahtumaan nopeasti.

F1-sirkus matkaa seuraavaksi Itävaltaan. Itävallan gp ajetaan 30. kesäkuuta. Heinäkuussa ajetaan Britanniassa, Unkarissa ja Belgiassa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi