play

Sotkamon Jymy on voiton päässä miesten pesäpallomestaruudesta

Jymyn Roope Korhonen lyömässä sunnuntaisessa miesten Superpesiksen toisessa loppuottelussa.

Jymyn Roope Korhonen lyömässä sunnuntaisessa miesten Superpesiksen toisessa loppuottelussa. Kuva: Miska Puumala / Lehtikuva

STT

Superpesiksen runkosarjan voittaneiden Vimpelin Vedon miesten on tehtävä jotain ainutlaatuista, jotta he pystyisivät uusimaan mestaruutensa.

Sotkamon Jymy aloitti SM-loppuottelut kahdella voitolla lyötyään Vedon sunnuntainakin 1–0 (1–1, 3–2). Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla, ja Jymy johtaa ottelusarjaa 2–0. Kaksi ensimmäistä finaalipeliä hävinnyt joukkue ei ole koskaan noussut mestariksi.

–  Ulkopelimme oli huikealla tasolla. Sisäpeliä parannetaan seuraavaan viikonloppuun, myhäili Jymyn ratkaisijoihin kuulunut Kalle Kuosmanen, 21.

Veto johti toista jaksoa kolmannessa vuoroparissa 2–1, kun Kuosmanen toi tasoitusjuoksun suoraan kakkospesältä. Jymyllä ja lyöjänä olleella Niilo Piiponniemellä oli enää yksi lyönti käytössään. Vedon kakkoskoppari Mikko Vihriälä pudotti pallon kertaalleen pystymättä enää polttamaan.

–  En ole nähnyt vastaavaa juoksua. Kai siellä joku häpli tuli, virnuili äänensä hukannut Kuosmanen, joka teki viimeisessä ulkovuorossa kaksi ratkaisevaa paloa ja heitti ulkovuoroissa pelin suurimman määrän, yhteensä seitsemän paloa.

Haapajärveläiskasvatti Piiponniemi, 32, on etenijäjokeri, mutta pelin voittojuoksussa hän kotiutti yli 2 000 pääsarjajuoksua lyöneen jokerimörssäri Roope Korhosen, 42. Piiponniemen pystymailalyönti upposi kolmospuolelle polttajan ja kopparin väliin jääneeseen metrin rakoon. Viisi SM-kultaa voittanut Piiponniemi ei ollut lyönyt yhtään juoksua loppuotteluissa ennen tätä syksyä.

–  Virheitä vähennettiin edellispelistä, mutta kirvelevä tappio tuli silti. Paljon paremmin ei olisi tarvinnut pelata, jotta olisi voitettu. Raastava viikko on edessä, mutta periksi ei anneta, kuittasi Vedon lukkari Teemu Kinnunen.

Erikoisten tapahtumien ottelun huipennuksena Jymyn lukkari Aapo Komulainen esti Olli Heikkalalta tasoitusjuoksun tuomisen oikeastaan tarpeeksi leveän takapuolensa ansiosta, kun Komulainen kaatui pallon kauhomisen jälkeen kotipesään ennen etenijää.

Jymyllä ja Vedolla on tekemistä tulevaisuudessa juniorijoukkueiden kokoamisessa. Sotkamossa syntyi vuoden 2023 alkupuoliskolla 25 ja Vimpelissä vain neljä lasta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi