play

Nyrkkeilylegenda Mike Tysonin kehään paluuta lykätään terveyshuolten vuoksi – uusi ajankohta ilmoitettaneen viikon sisään

Kuva: Kena Betancur

STT

Nyrkkeilylegenda Mike Tysonin kehään paluuta joudutaan lykkäämään terveyshuolten vuoksi, kertovat ottelun järjestäjät. Tyson tarvitsi hoitoa valiteltuaan pahoinvointia ja huimausta lennolla Miamista Los Angelesiin viime sunnuntaina.

Tysonin on ollut määrä palata kehään heinäkuussa kohtaamalla ammattinyrkkeilyn maailmaan siirtynyt Youtube-vaikuttaja Jake Paul.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan ottelu on ollut määrä järjestää amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan Dallas Cowboysin 80  000 katsojapaikan stadionilla Texasin Arlingtonissa 20. heinäkuuta.

Perjantaisessa lausunnossa vuorostaan sanottiin, että uusi ajankohta ilmoitettaisiin viikon sisällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ottelun järjestäjät sanoivat perjantaina antamassaan lausunnossa, että lääkärien torstaina tekemän jatkotarkastuksen jälkeen Tysonia oli ohjeistettu harjoittelemaan lähiviikkoina vain vähän ja kevyesti. Järjestäjien mukaan nyrkkeilijän terveyshuolet liittyvät haavauman vihoitteluun.

Järjestäjät käyttivät lausunnossaan englanninkielistä termiä ulcer, jolla viitataan usein vatsahaavaan, mutta sitä voidaan käyttää myös laajemmin haavaumia tarkoitettaessa.

USA Today -lehti on haastatellut useita vatsaelinsairauksiin erikoistuneita lääkäreitä ja antaa ymmärtää, että Tysonia voisi vaivata vatsahaava.

Lehden haastatteleman lääkärin Lawrence Kosinskin mukaan Tysonin tulisi antaa parantumiselle aikaa neljästä kuuteen viikkoa. Muuten hänellä voi olla vaara joutua hätäleikkaukseen, jos haava pahenee ja aiheuttaa repeämän vatsalaukun seinämässä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös kaksi muuta lääkäriä varoittivat voimallisen harjoittelun voivan johtaa verenvuotoon tai hätäleikkauksen tarpeeseen.

Toisaalta Kosinski oli neljän muun lääkärin tavoin sitä mieltä, ettei oireiden perusteella ole selvyyttä siitä onko Tysonilla nimenomaisesti vatsahaava. Lääkäreiden mukaan syynä voisi olla myös esimerkiksi vatsatauti, ruokamyrkytys tai tulehdus.

Tyson vakuutteli tiistaina, että hän kokee olevansa 100-prosenttisesti kunnossa sunnuntaisesta säikähdyksestä huolimatta. Sittemmin hän on sanonut olevansa priimakunnossa, kun ottelu Paulia vastaan lopulta saadaan järjestettyä.

–  Haluan kiittää fanejani ympäri maailmaa heidän tuestaan ​​ja ymmärryksestään tänä aikana, Tyson sanoi lausunnossaan,

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tyson sanoi niin ikään lääkäreidensä neuvoneen häntä keventämään harjoittelua, mutta vakuutti palaavansa harjoittelurutiineihinsa täysin piakkoin.

Nyrkkeilylegenda sanoi Paulin saaneen hänen terveyshuoltensa vuoksi lisää armonaikaa. Tyson kuitenkin uhosi tyrmäävänsä vielä Paulin.

Paul puolestaan sanoi kannattavansa ottelun lykkäämistä, ettei Tysonilla olisi mitään tekosyitä otteluun tultaessa. Uutiskanava CBS:n mukaan Paul sanoi faniensa tietävän, että hän haluaa kohdata Tysonin tämän ollessa parhaimmillaan.

Tyson hallitsi ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan kiistattomana maailmanmestarina vuosina 1987–1990. Hän täyttää kesäkuussa 58 vuotta. Paul on puolestaan 27-vuotias, ja nyrkkeily-yhteisössä on herännyt huolta kaksikon ikäerosta. Entinen raskaan sarjan mestari Deontay Wilder on muun muassa ilmaissut huolensa siitä, että Tyson voisi loukkaantua kehässä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi