play

Konsta Helenius varattiin ensimmäisenä suomalaisena NHL:n tilaisuudessa – JoKP:n entinen maalivahti Eemil Vinni sai myös varauksen

Joensuun Kiekko-Poikien entinen maalivahti Eemil Vinni varattiin toisella kierroksella. Arkistokuva.

Joensuun Kiekko-Poikien entinen maalivahti Eemil Vinni varattiin toisella kierroksella. Arkistokuva. Kuva: Minna Raitavuo

STT

Jukureissa viime kaudella pelanneesta Konsta Heleniuksesta tuli odotetusti tämän vuoden ensimmäinen suomalaisnimi jääkiekon NHL:n varaustilaisuudessa.

18-vuotiaan Tapparan kasvatin varasi Buffalo Sabres ensimmäisen kierroksen 14. pelaajana. Tämän vuoden ykkösvaraus meni odotettuun osoitteeseen, kun San Jose Sharks nappasi kanadalaislupaus Macklin Celebrinin.

–  Hieno seura ja pari suomalaistakin on siellä, niin ihan huikeat fiilikset, Helenius kommentoi Sabresia, jossa Ukko-Pekka Luukkonen ja Henri Jokiharju pelaavat.

Edellisen kerran suomalaispelaaja on varattu Heleniusta matalammalla numerolla vuonna 2020, jolloin Florida Panthers varasi Anton Lundellin varausvuorolla 12.

Jukureita viime kaudella valmentanut Olli Jokinen kertoi aiemmin NHL:n verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa, että hän uskoo suomalaisen superlupauksen nopeaan NHL-läpimurtoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ainoa syy, miksi sanon, että hänellä on todellinen mahdollisuus murtautua NHL-kokoonpanoon ensi kaudella on se, että hän ei ole pelkkä lahjakkuus, vaan hän tekee myös kovasti töitä ollakseen parempi joka päivä, Jokinen summasi.

–  Minulla on sopimus Tapparan kanssa, mutta emme ole oikeastaan puhuneet siitä vielä. Kaikki on auki, Helenius vastasi kysyttäessä ensi kauden suunnitelmista.

Sabresissa odotetaan innolla Heleniuksen siirtymistä taalaliigaan.

–  Haluamme aina kuulla, mitä mieltä pelaaja ja hänen agenttinsa ovat, mikä heidän mielestään olisi parasta kehittymisen kannalta. Mutta Helenius on pelaaja, jonka haluaisimme saada tänne mahdollisimman pian, Sabresin general manager Kevyn Adams paljasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

TPS:ssä viime kaudella kiekkoillut Emil Hemming oli Dallas Starsin varaus vuorolla 29.

–  Dallasissa on paljon suomalaispelaajia. Kun heidän valintansa oli tulossa, toivoin, että nyt olisi minun vuoroni. Olen todella ylpeä, kun saan kuulua Dallas Starsin organisaatioon, Hemming sanoi.

Ruotsissa riitti ihmeteltävää, kun ensimmäistä kertaa 14 vuoteen ensimmäisellä varauskierroksella yhdenkään ruotsalaispelaajan nimeä ei huudettu.

Varaustilaisuuden toinen kierros huudettiin lauantaina alkuillasta Suomen aikaa. Seattle Kraken varasi suomalaishyökkääjä Julius Miettisen numerolla 40. New York Islanders huusi JYP-puolustaja Jesse Pulkkisen numerolla 54.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Niukasti Stanley Cup -finaalisarjan hävinnyt Edmonton Oilers varasi toisen kierroksen viimeisellä varausvuorolla (64) HIFK-vahti Eemil Vinnin, joka pelasi aiemmin Joensuun Kiekko-Pojissa. Toisella kierroksella odoteltiin Aron Kiviharjun varausta, mutta loukkaantumisista kärsineen puolustajan varaus siirtyi myöhemmille kierroksille.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi