play

Raiskauksesta tuomitun kiekkoilija Severi Lahtisen rangaistus lieveni hovissa

Severi Lahtinen pelasi aiemmin JYPissä. JYP purki pelaajasopimuksen käräjätuomion jälkeen.

Severi Lahtinen pelasi aiemmin JYPissä. JYP purki pelaajasopimuksen käräjätuomion jälkeen. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

STT

Itä-Suomen hovioikeus lievensi keskiviikkona hieman entisen SM-liigakiekkoilija Severi Lahtisen, 25, saamaa vankeustuomiota raiskauksesta.

Lahtinen oli käräjäoikeudessa tuomittu kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen. Hovioikeus katsoi, että rangaistus oli oikeuskäytäntöön nähden liian ankara, joten se lievensi sitä kahdella kuukaudella. Hovioikeus kuitenkin piti vuoden ja kymmenen kuukauden vankeustuomion edelleen ehdottomana.

Lahtinen vaati hovioikeudessa syytteen hylkäämistä. Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että Lahtinen raiskasi päihtyneen ja nukkumassa olleen uhrin tämän kotona Lahdessa kesällä 2022.

–  Tyypillinen rangaistus nukkuvan uhrin raiskaamisesta oli 1 vuotta 8 kuukautta vankeutta. Lahtisen tekoon liittyi kuitenkin hänen syyllisyyttään lisääviä piirteitä erityisesti sen vuoksi, että hän oli raiskannut kotonaan nukkuneen asianomistajan, joka ei ollut ennalta osannut edes odottaa, että hänen huonosti tuntemansa Lahtinen saapuu yöllä hänen kotinsa makuuhuoneeseen ja raiskaa hänet hänen omassa vuoteessaan. Huomioon ottaen rangaistuksen pituus ja se, ettei käsillä ollut lieventäviä asianhaaroja, vankeusrangaistus tuli tuomita ehdottomana, oikeus kirjoitti tuomiosta keskiviikkona antamassaan tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jyväskylän JYP purki Lahtisen pelaajasopimuksen jo käräjätuomion jälkeen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi