play

Tapparan Topi Rönnin sopimus purettiin, pelaaja tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä raiskauksesta

Kuva: Heikki Saukkomaa

STT-Lehtikuva

Miesten jääkiekkoliigassa pelaava Tappara ja Topi Rönni purkivat Rönnin voimassa olleen pelaajasopimuksen tiistaina. Tamperelaisseura kertoi asiasta kotisivuillaan.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Rönnin, 19, aiemmin tiistaina yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen nuorena henkilönä tehdystä raiskauksesta. Rikos tapahtui koulun päättäjäisjuhlissa Helsingissä vuonna 2021, kun Rönni oli alaikäinen.

Käräjäoikeus katsoi asianomistajan kertomuksen tapahtumista luotettavaksi, kun taas Rönnin kertomuksen se katsoi olleen ristiriidassa muun todistelun kanssa. Näin ollen syyllisyydestä ei jäänyt oikeuden mukaan varteenotettavaa epäilyä.

Asian saaman julkisuuden oikeus otti huomioon kohtuullistamisperusteena, jonka vaikutus rangaistukseen oli hieman yli puolitoista kuukautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rönni velvoitettiin myös korvaamaan asianomistajalle kärsimyksestä 2  500 euroa sekä tämän oikeudenkäyntikulut.

–  Tapahtuneesta tähän hetkeen on kulunut lähes kolme vuotta, ja tämä aika on ollut äärimmäisen raskasta kaikille asianosaisille. Julkisuus tapauksen ympärillä on tuntunut musertavalta, ja koskettanut itseni lisäksi perhettäni ja läheisiäni.

–  Tahtomattani asia on liittynyt myös Tappara-yhteisöön sekä minut varanneeseen Calgary Flamesiin ja moniin muihin. Haluan pyytää tätä anteeksi kaikilta asianosaisilta, Rönni sanoi Tapparan kotisivuilla.

Tappara ilmoitti samalla, ettei seura tai Rönni kommentoi asiaa enempää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rönni edusti kaudesta 2021–2022 Tapparaa kotimaisessa pääsarjassa Liigassa. Tappara kertoi lokakuussa Rönniin kohdistuvasta raiskausepäilystä ja siirsi pelaajan sivuun seuran toiminnasta pariksi viikoksi.

Hyökkääjänä pelaava Rönni on kiekkoillut Suomen nuoriso- ja poikamaajoukkueissa ja saavuttanut alle 18-vuotiaiden poikien MM-pronssin 2022. Kaudella 2022–2023 hän pelasi Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkueessa MM-kilpailuissa. Rönni on ollut sivussa maajoukkuetoiminnasta rikosprosessinsa aikana.

Tapparan liigajoukkueessa Rönni pelasi tällä kaudella 22 ottelua. Yhteensä Rönnillä on tilillään 64 Liigan runkosarjapeliä ja kaksi pudotuspeliottelua.

Rönni on Calgary Flamesin toisen kierroksen NHL-varaus kesältä 2022.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi