play

Roope Korhonen tykitti Sotkamon Superpesiksen finaalisarjan avausvoittoon

Arkistokuvassa Roope Korhonen.

Arkistokuvassa Roope Korhonen. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

STT

Sotkamon Jymy otti ensimmäisen kiinnityksen miesten Superpesiksen mestaruuteen kaatamalla Vimpelin Vedon eteläpohjalaisen kotiareenalla 1–0 (3–3, 3–2).

Kentän ehdottomana kuninkaana palloa tykitti Jymyn jokeri Roope Korhonen. Neljä juoksua niitannut mies oli syystäkin tyytyväinen.

–  Onnistumiset tulivat tälle kaudelle parhaaseen paikkaan tähän saakka. Silti välieräpelissä Kempeleessä kulki vielä paremmin.

Seuraavaan peliin katsottaessa toivoo Korhonen samanlaisen ilmeen säilyvän.

–  Esimerkiksi kopparimme Iivari Vihannon syöksykoppi Vedon Jere Saukon lyöntiin oli voittava suoritus, se antoi vahvan signaalin joukkueelle. Kun jatkamme tästä ja tarkentelemme vielä hommaa sisäpelissä, on kasassa hyvä sapluuna.

Korhonen oli Jymylle todellakin kultakimpale, sillä mies tasoitti ensimmäisellä jaksolla Vedon johdon viimeisessä sisävuorossa. Toisella jaksolla Korhonen niittasi Jymyn juoksuista kaksi. Ottelun kolmostilanteet Jymylle 13–9.

Vedon ykköspalkittu Olli Heikkala oli pettynyt.

–  Emme saaneet purettua ykköstilannetta, homma meni kaverin käsikirjoituksen mukaan. Sunnuntaina on päästävä ykköstilanteesta paremmin yli.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen oli kohtuullisen tyytyväinen.

–  Jos mestaruuden aikoo viedä, oli selvää, että Vimpelissä on voitettava, ja nyt se voitto tuli. Pelasimme kokonaisuudessaan hyvän pelin, voitto tuli erityisesti ulkopelin kautta. Kaveri parantaa varmasti sisäpeliään, eli meilläkin riittää kohennettavaa.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen vaatii suojateiltaan parempaa.

–  Sisäpeli ei toiminut, ykköstilanne oli hankala. Sen johti siihen, ettei takatilanteita tullut toivotusti. Samalla kunnia Sotkamolle, harvoin jäämme kotikentällä näin vähäiseen kolmostilannemäärään. Jatkossa on päästävä omalle tasolle ja tehtävä töitä, muuta keinoa ei ole.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Sotkamossa. Mestaruus irtoaa kolmella voitolla.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi