play

Ampumahiihdon MM-kisat päättyivät sinikeltaisiin juhliin – Tero Seppälältä hyvä lopetus

Kuvassa Oberhofin miesten kisojen kovimmat, Ruotsin Martin Ponsiluoma ja Sebastian Samuelsson ja Norjan Johannes Thingnes Bö.

Kuvassa Oberhofin miesten kisojen kovimmat, Ruotsin Martin Ponsiluoma ja Sebastian Samuelsson ja Norjan Johannes Thingnes Bö. Kuva: Christof Stache

Janne Lehikoinen / STT

Saksan Oberhofissa kisattujen ampumahiihdon MM-kilpailuiden päätöspäivä oli Ruotsin. Miesten yhteislähdössä Sebastian Samuelsson ja Martin Ponsiluoma ottivat kaksoisvoiton, ja kisat päättäneen naisten yhteislähdön kuningatar oli Hanna Öberg.

Kisoissa kolme pronssia ennen päätösmatkaa kuitanneelle Samuelssonille, 25, maailmanmestaruus on uran ensimmäinen. Olympialaisista hänellä on viestikulta Pyeongchangista 2018.

– Urani paras kilpailu, ei epäilystäkään. Olen niin, niin ylpeä, Samuelsson iloitsi Ruotsin yleisradio SVT:n haastattelussa.

MM-Oberhofissa viisi kultaa voittanut Norjan Johannes Thingnes Bö jäi pronssille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kisoissa aiemmin normaalimatkan voittanut Öberg kukisti yhteislähdön loppuratkaisussa Norjan Ingrid Tandrevoldin ja Ranskan Julia Simonin.

– Elän unelmaani. Tämä on ihan hullua, Öberg totesi onnenkyyneleet silmissään SVT:lle.

Norja vei kisojen mitalitilaston 13 mitalillaan, joista viisi oli kultaista Bön tuomana. Ruotsi oli 11 mitalillaan (kolme kultaa) tuntumassa, saldo on Ruotsille sen paras kautta aikain MM-kisoissa.

Päätöspäivänä nähtiin kisaladulla kaksi suomalaista. Miesten kisassa Kontiolahdella asustava Tero Seppälä sijoittui kymmenenneksi ammuttuaan molemmat pystypaikat puhtaasti. Kymmenes sija on viidet MM-kisat käyneelle 27-vuotiaalle Seppälälle uran toistaiseksi paras henkilökohtainen MM-sijoitus. Pekingin olympialaisissa viime vuonna Seppälä oli yhteislähdön yhdeksäs.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Naisten kisassa Suvi Minkkinen oli 25:s. Minkkisen kahdeksas sija normaalimatkalla oli suomalaisittain MM-Oberhofin paras suoritus.

– Annan ihan hyvän arvosanan itselleni näistä kisoista. Kolme perustason hyvää suoritusta ja yksi ihan huipputulos, joten kyllä siihen pitää olla tyytyväinen, Minkkinen totesi tiedotteessa.

Suomen päävalmentaja Erik Kulstadin mukaan MM-Oberhof sujui suomalaisittain "kohtalaisesti".

– Sanon usein, että ampumahiihto on vuoristorataa ja nämä MM-kilpailut ovat olleet juuri sitä. Meillä oli hyviä suorituksia, kuten Teron ja Suvin onnistumiset. Sitten oli myös vähemmän hyviä hetkiä, jotka johtuivat kaatumisista ja omista virheistämme. Kaiken kaikkiaan olemme selviytyneet kohtalaisesti näistä MM-kisoista, Kulstad tiivisti tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ampumahiihtokausi jatkuu vielä kolmella maailmancup-tapahtumalla, joista ensimmäinen käydään maaliskuun alussa Tshekin Nove Mestossa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi