play

Ranska tiukan taiston päätteeksi EM-puolivälieriin – oma maali ratkaisi

Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen epäonnen soturi Randal Kolo Muani (12) oli tänään Ranskan sankari, kun hänen jalastaan lähtenyt laukaus pomppi Belgian Jan Vertonghenin (5) kautta maaliin.

Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen epäonnen soturi Randal Kolo Muani (12) oli tänään Ranskan sankari, kun hänen jalastaan lähtenyt laukaus pomppi Belgian Jan Vertonghenin (5) kautta maaliin. Kuva: Alberto Pizzoli/Lehtikuva

STT–AFP

Ranska selvitti tiensä kahdeksan parhaan joukkoon jalkapallon miesten EM-lopputurnauksessa, kun se kaatoi maanantain neljännesvälierässä Belgian 1–0. Düsseldorfissa pelatun ottelun ainoa osuma tuli 85. minuutilla, ja se merkittiin Belgian Jan Vertonghenin omaksi maaliksi.

Kahden maineikkaan joukkueen kohtaamisesta ei saatu suurta näytöstä, vaan tarkkaakin tarkempi ja tiukempi taisto. Ranskalla riitti hallintaa, mutta paikkojen hukkaamiset olivat jo viedä ottelun jatkoajalle. Lopulta pallo kuitenkin löysi tiensä belgialaisverkkoon, kun vaihtomies Randal Kolo Muani sai pelivälineen rangaistusalueella ja laukoi epäonnisen Vertonghenin kautta ohi maalivahti Koen Casteelsin.

Ranskalla ei neljän ottelun jälkeen edelleenkään ole omiin nimiin merkattua pelitilannemaalia turnauksessa: kapteeni Kylian Mbappe osui Puolaa vastaan rangaistuspilkulta ja kaksi muuta ranskalaismaalia ovat tulleet vastustajan puolustajien kautta. Toki samalla on muistettava, että mestarisuosikkeihin kuuluvan ryhmän puolustus on ollut rautaa. Ranska on päästänyt vain yhden maalin, ja senkin rangaistuspotkusta.

– Kaunista. Pelasimme erittäin hyvin erittäin hyvää joukkuetta vastaan. Tasaista, tasaista oli, vaikka meillä olikin pallonhallintaa ja enemmän paikkoja. Tästä pitää nyt nauttia, eikä analysoida liikaa. Olemme puolivälierissä, Ranskan valmentaja Didier Deschamps sanaili.

– Meillä oli suunnitelma ja mielestämme onnistuimme, tiesimme Ranskan laadun ja sen, että meillä ei olisi liikaa palloa (hallussa). Oli siinä kuitenkin hetkiä, jolloin olimme vaarallisia. Sääli päästää tuollainen maali, mutta jalkapallo on tuollaista, Belgian kapteeni Kevin De Bruyne tiivisti.

Ranska kohtaa puolivälierässä voittajan Portugalin ja Slovenian välisestä maanantain myöhäisottelusta.

Juttua muokattu 1.7.2024 kello 21.45: lisätty Deschampsin ja De Bruynen kommentit.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi