Joensuulaislähtöinen Urho Vaakanainen teki NHL-uransa avausmaalin

Joensuulaislähtöinen NHL-jääkiekkoilija Urho Vaakanainen teki avausmaalin.

Joensuulaislähtöinen NHL-jääkiekkoilija Urho Vaakanainen teki avausmaalin. Kuva: Minna Raitavuo

Ville Väänänen, Petteri Ikonen / STT

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes voitti New Jersey Devilsin 3–2. Carolinan suomalaishyökkääjät Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat ottelussa näkyvästi esillä.

Ensimmäisessä erässä Aho teki joukkueensa avausmaalin, johon Teräväinen tarjoili syötön. Teräväinen teki toisen erän alussa joukkueensa 2–0-maalin. Jordan Staal kasvatti Carolinan johdon 3–0:aan puolisen minuuttia Teräväisen täysosuman jälkeen.

Carolinan maalilla Antti Raanta pysäytti 23 laukausta ja hyökkääjä Jesperi Kotkaniemi sai peliaikaa ottelussa yhdeksän minuuttia.

Carolinan päävalmentaja Rod Brind'Amour oli tyytyväinen joukkueensa asenteeseen, kun niskassa painoi edellisiltana Bostonissa pelattu vierasottelu. Myös sen Carolina voitti 3–2.

–  Emme pelanneet loistavasti, mutta loimme jokusen kivan tilanteen ja olimme mukana pelissä. Tämä riitti. Täytyy antaa tunnustusta jätkille, Brind'Amour kiitteli NHL:n verkkosivuilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

New Jerseyn suomalaiset Erik Haula ja Santeri Hatakka jäivät ilman tehopisteitä. Haula kellotti jääaikaa 18 minuuttia ja kauden toisen NHL-ottelunsa pelannut Hatakka 14 minuuttia.

–  Hävisimme hyvälle joukkueelle. Toinen erä oli kohtalokas, mutta ensimmäisessä ja kolmannessa oli paljon asioita, joista pidin, Haula niputti.

Maalivahti Raannan kausi on ollut vaikea, mutta nyt hän pani parastaan esimerkiksi kolmannen erän tuplatorjunnalla. Hän pysäytti nopeaan tahtiin Timo Meierin ja Simon Nemecin yritykset.

–  Joskus käy niin, että teet ensimmäisen torjunnan, vedät henkeä, ja sitten toinen kuti on jo tulossa. Yrität vain pitää katseesi kiekossa ja liikkua sinne, mistä kiekko ikinä tuleekin ja taistella irtokiekoista, Raanta kuvaili työtään.

Sebastian Aho teki Carolinan avausmaalin.

Sebastian Aho teki Carolinan avausmaalin. Kuva: AFP / Lehtikuva

Dallas Stars voitti Anaheim Ducksin 4–3 jatkoajalla. Ottelun suomalaisonnistujat löytyivät kummankin joukkueen puolustuksista. Dallasin Miro Heiskanen palasi loukkaantumisen jälkeen kaukaloon ja teki kauden viidennen maalinsa. Viimeksi tammikuun alkupuolella pelannut Heiskanen kellotti jälleen hurjan peliajan, yli 25 minuuttia.

Anaheimin riveissä puolestaan joensuulaislähtöinen Urho Vaakanainen onnistui tekemään NHL-uransa avausmaalin. Miinuskulmasta lähtenyt Vaakanaisen rannelaukaus yllätti Dallasin maalivahdin Jake Oettingerin.

Dallasin muut suomalaiset Roope Hintz, Jani Hakanpää ja Esa Lindell jäivät ottelussa pisteittä.

Nashville Predators voitti Minnesota Wildin 3–2. Nashvillen tolppien välissä Juuse Saros pysäytti 22 laukausta. Nashvillen hyökkääjä Juuso Pärssinen ei pelannut ottelussa.

Detroit Red Wings voitti Philadelphia Flyersin 3–0. Kotijoukkueen suomalaispuolustaja Olli Määttä ahkeroi kaukalossa yli 21 minuuttia ja istui lisäksi kahden minuutin jäähyn. Määttä ei päässyt ottelussa tehopisteille.

Detroitin tehopelaaja ottelussa oli Lucas Raymond, joka syötti kaksi osumaa.

Detroitin toinen suomalaispelaaja, maalivahti Ville Husso on kuntoutunut jalkavammastaan, mutta ei ollut vielä mukana. Philadelphian Rasmus Ristolainen ei pelannut ottelussa.