play

Kalle Rovanperästä tuli kaksinkertainen maailmanmestari – ”Tämän eteen piti tehdä enemmän töitä”

Kalle Rovanperä voitti toisen MM-tittelin peräkkäin.

Kalle Rovanperä voitti toisen MM-tittelin peräkkäin. Kuva: Lehtikuva / AFP

STT

Kalle Rovanperä varmisti toisen perättäisen ralliautoilun maailmanmestaruuden sunnuntaina Saksassa.

Toyotan suomalaistähti ajoi uudessa Keski-Euroopan MM-rallissa toiseksi, mikä riitti helposti varmistamaan MM-tittelin ennen kauden päätösosakilpailua marraskuussa Japanissa.

Rovanperän mukaan uran toinen mestaruus oli jopa tärkeämpi kuin ensimmäinen viime vuonna.

– Aika hyvältä maistuu. Tämä vuosi oli haastava ja tuntuikin siltä. Tämä on hieno saavutus ja arvostan tämän ainakin itse korkeammalle kuin viime vuoden mestaruuden, Rovanperä kertoi.

– Mestaruus oli nyt ainakin kovemman työn takana. Totta kai ensimmäinen on aina ensimmäinen fiiliksen suhteen, mutta tämän eteen piti tehdä enemmän töitä.

Keski-Euroopan osakilpailussa voittoon ajoi Hyundain Thierry Neuville liki minuutin erolla ennen Rovanperää. Toyota-tallikaveri Elfyn Evansin keskeytyksen jälkeen Rovanperä keskittyi varmistelemaan ja luopui voittotaistelusta.

Tietynlainen laskelmoivuus on ollut tämän kauden mestaruuden tärkein tekijä Rovanperälle.

– Tänä vuonna ajoimme järkevämmin. Näimme, että kilpailu on tasaisempaa. Siksi ajoimme fiksummin ja toimme tasaisesti pisteitä kotiin. Mestaruus tuli vähän eri tavalla, mutta lopputuloshan on sama, Rovanperä kuvaili.

Rovanperän kartanlukija Jonne Halttunen nappasi niin ikään toisen perättäisen maailmanmestaruuden. Jyväskyläläisen mukaan saumaton yhteistyö ja henkinen kasvu ratkaisivat tittelin tänä vuonna.

– Tiesimme, ettei ole mahdollista voittaa jokaista kisaa. Tällä kertaa yritimme ottaa pisteitä joka kerta niin paljon kuin mahdollista. Uskon, että kasvoimme molemmat edellisestä mestaruudesta. Fiilis on hieno, sitä on vaikea kuvailla sanoin, Halttunen sanoi.

– Kallen luonteessa on, että hän haluaa voittaa joka rallin. Hän vihaa häviämistä. Hän on kuitenkin kehittynyt viime vuodesta, miten hän tilanteet hallitsee. Kalle on helppo työkaveri. Hän tekee oman hommansa ja minä omani.

Mestaruusjuhlista Rovanperä ei povannut kovin railakkaita, sillä suurin osa Toyotan tiimistä lentää jo sunnuntaina Suomeen.

– Tänään menemme perheiden kanssa syömään. Katsotaan sitten myöhemmin, mitä tapahtuu, Rovanperä kuittasi.

Toyotan WRC-talli oli jo Chilessä varmistanut merkkimestaruuden. Kolmatta kertaa peräkkäin talli nappasi kaikki saatavilla olevat tittelit.

– Olen todella onnellinen ja ylpeä Kallen puolesta, huikea suoritus. Totta kai viime vuonna oli enemmän adrenaliinia veressä Uudessa-Seelannissa, kun hän varmisti mestaruuden, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala summasi.

– Nyt oli enemmän tunne, että odotetaan vain, kun hän pääsee maaliin. Luotto Kalleen oli aika kova.

Latvalan mukaan Rovanperän kauden avausvoitto toukokuussa Portugalissa oli ratkaiseva.

– Hän ehkä menetti vähän motivaatiota ja kipinä oli hetken aikaa poissa viime kauden jälkeen. Kallen piti miettiä tavoitteet uusiksi. Kroatian rengasrikon jälkeen näin, että nälkä voittojen suhteen on tullut takaisin. Voitto seuraavassa kisassa Portugalissa avasi pelin, Latvala mietti.

– Kipinä tuli takaisin Kroatiassa, mutta itseluottamus tuli Portugalissa. Kevät oli tärkeää aikaa hänelle mestaruutta ajatellen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi