play

Hurske hurjasteli pika-aitojen Suomen ennätyksen ja hinasi Haralan olympia-Pariisiin

Suomen Reetta Hurske (kesk.), Australian Liz Clay (vas.) ja Jamaikan Crystal Morrison ylesiurheilun GP-sarjan osakilpailussa Kuortaneella.

Suomen Reetta Hurske (kesk.), Australian Liz Clay (vas.) ja Jamaikan Crystal Morrison ylesiurheilun GP-sarjan osakilpailussa Kuortaneella. Kuva: Juha Harju/Lehtikuva

Reima Rautiainen / STT

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske juoksi juhannuspäivänä naisten 100 metrin aitojen Suomen ennätyksen 12,68 Kuortaneella. Kisan voittanut Hurske paransi entistä SE:tään 0,02 sekuntia ja kauden kärkiaikaansa 0,1 sekuntia.

Niin ikään Tampereen Pyrinnön Lotta Harala oli juoksussa kolmas ennätyksellään 12,74. Hurske ja Harala alittivat ennätyksillään Pariisin olympiakisojen tulosrajan.

Helsingin IFK:n Lotta Kemppinen juoksi naisten 100 metrillä kauden kotimaisen kärkiajan 11,20.

Kemppinen paransi voittoajallaan nimissään ollutta aiempaa kärkiaikaa 0,12 sekuntia. Helinä Marjamaan lähes 41 vuoden takainen SE on 11,13.

Borgå Akilleksen Sara Lappalainen juoksi runsaan puolentoista sekunnin päähän naisten 800 metrin Suomen ennätyksestään. Hänen voittoaikansa oli 2.01,01.

Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne jatkoi hyvien juoksujen sarjaansa oltuaan miesten 1  500 metrillä toinen ajalla 3.36,45. Hänen hiljattain juoksemansa SE on 3.35,20.

Eurooppalaisen mailin Suomen ennätys ehti ikääntyä lähes 52 vuotta. Aiempi SE oli olympiavoittaja Pekka Vasalan ikimuistoisessa Münchenin loppukilpailussa syyskuussa 1972 juoksema 3.36,3.

–  Painetta oli, mutta positiivisessa mielessä. Se sytyttää aina urheilijaa, suomalaisille mailereille Suomen ennätyksellään kelpo palveluksen tehnyt Rinne totesi iloisena kisahaastattelussa.

–  Pieni notkahdus juoksussani matkalla oli, ja irlantilainen pääsi tekemään eroa, mutta sain jälleen hyvän loppuvedon, Saarijärven Pullistuksen juoksija kertasi kilpailuaan tiedotteessa.

–  Uskon, että pystyn parantamaan SE-lukemia vielä tällä kaudella, Pariisin olympiakisoihin vahvasti tyrkyllä oleva Rinne lupasi.

Miesten 1  500 metrillä nähtiin myös uusi suomalainen 3.40:n alittaja, kun pidemmiltä matkoilta paremmin tunnettu Turun Urheiluliiton Mustafe Muuse puristi aikaan 3.39,76, joka toi tasokkaassa kisassa seitsemännen sijan.

Naisten 3  000 metrillä Lahden Ahkeran Ilona Mononen juoksi ennätyksekseen 8.57,52 ja oli neljäs.

Vantaan Salamien Riku Illukka sivusi miesten 100 metrin juoksussa ennätystään 10,26.

Naisten moukarinheitossa Turun Urheiluliiton Silja Kosonen joutui tunnustamaan Tanskan Katrine Koch Jacobsenin niukasti paremmakseen. Kilpailun ykkösen ja kakkosen tulokset olivat 73,51 ja 73,30.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi