play

Norjan juhlat jatkuivat Falunissa, Verneri Poikonen suomalaisten valopilkkuna – "En ole kisoissa tällaista mökää ennen kokenut"

Verneri Poikonen oli parhaana suomalaisena kahdestoista Falunin sprintissä.

Verneri Poikonen oli parhaana suomalaisena kahdestoista Falunin sprintissä. Kuva: Jens Schlueter / AFP

Pasi Rein / STT

Norjan hiihtojuhlat jatkuivat lauantaina Falunissa, kun Johannes Hösflot Kläbo ja Kristine Stavås Skistad hiihtivät maailmancupissa sprinttivoittoihin vapaalla hiihtotavalla. Suomalaisten parhaaksi saavutukseksi jäi Verneri Poikosen välieräpaikka ja 12. sija lopputuloksissa.

Kläbo nappasi viikon aikana Drammenissa ja Falunissa kolme voittoa. Hän on startannut tällä kaudella 27 maailmancupin kilpailuun, joista hän on voittanut peräti 17.

Kläbon, 26, voittosaalis on maastohiihdon miesten maailmancupin yhden kauden voittoennätys. Ennen tätä kautta ennätys (14 voittoa) oli Norjan Martin Johnsrud Sundbyllä kaudelta 2015–16.

Naisten puolella Norjan Therese Johaug saavutti 20 osakilpailuvoittoa kaudella 2019–20. Kläbo voi teoriassa sivuta Johaugin tulosta, mutta se edellyttäisi Tallinnan sprintin voittoa tiistaina sekä Lahden sprintin ja 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähdön voittoja ensi viikonloppuna.

Verneri Poikonen, 24, voitti opiskelijoiden mestaruuskilpaluissa Universiadeissa sprinttimestaruuden tammikuussa. Helmikuussa hän sijoittui maailmancupissa ensi kertaa 30 parhaan joukkoon ja Falunissa hän hiihti jo sprintin välierissä.

– Hyvää kehitystä Verneriltä ja hieno hiihto alkuerissä, maajoukkuevalmentaja Ville Oksanen kiitteli Poikosen vauhtia V Sportin tv-haastattelussa.

Poikosen tunnelmat olivat korkealla välieräpaikan jäljiltä.

– Aika komea kokemus hiihtää välierässä. En ole kisoissa tällaista mökää ennen kokenut, aikavertailusta välieriin selviytynyt Poikonen ihasteli.

– Kyllä tästä päivästä tuli iso plussa.

Muut erävaiheeseen selviytyneet suomalaiset karsiutuivat alkuerissä. Jasmin Kähärä oli alkuerässään neljäs ja lopputuloksissa 16:s. Kerttu Niskanen jäi erässään viidenneksi ja sijalle 21.

Erävaiheeseen selviytyneistä mieshiihtäjistä Niilo Moilanen päätyi lopputuloksissa sijalle 25, ja Verneri Suhonen oli 30:s.

Kokonaispanos jäi vapaalla hiihtotavalla jälleen vaisuksi.

– Miinusta tuli siitä, ettei saatu enempää porukkaa 30 parhaan joukkoon, Oksanen vahvisti.

Kähärä ja Niskanen kamppailivat välieräpaikoista vielä alkuerien loppusuoralla, mutta Kähärän voimat loppuivat kesken ja Niskanen jäi vastustajien taakse pussiin.

– Vauhti tuntui helpolta, mutta sössin alkuerän mutkalaskussa, jossa jäin huonoon paikkaan. Olisi pitänyt lähteä röyhkeämmin laskuun. Harmittaa ja ärsyttää, Kähärä kertoi V Sportilla.

Niskanen ei löytänyt väylää kärkipaikoille loppusuoran kirikamppailussa.

– Ajatus oli säästää paukkuja alkuerän loppuun, mutten päässyt käyttämään kaikkia voimia, kun jäin pussiin, Niskanen harmitteli.

Niskanen on maailmancupin kokonaiskilpailussa kolmantena ja kamppailee Yhdysvaltain Jessie Digginsin kanssa normaalimatkojen cupin voitosta.

– Käyn Tallinnan sprintissä selviytymässä. Jos sieltä tulisi jokunen cupin piste. Sen jälkeen Lahdessa kaikki peliin, Niskanen kaavaili cupin jatkoa.

Maastohiihdon maailmancup päättyy Salpausselän kisoissa 25.–26. maaliskuuta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi