play

Pesäpalloilija Joni Rytkösen rangaistusta pidennettiin

Joni Rytkönen arkistokuvassa.

Joni Rytkönen arkistokuvassa. Kuva: Lari Lievonen

STT

Urheilun oikeusturvalautakunta on ankaroittanut pesäpalloilija Joni Rytköstä koskevaa kurinpitoseuraamusta ja määrännyt hänet vuoden 2024 loppuun ulottuvaan urheilun toimintakieltoon.

Suomen urheilun eettinen keskus Suek oli vaatinut oikeusturvalautakunnalta, että Rytkösen kurinpitoseuraamusta ankaroitetaan. Rytkönen oli puolestaan vaatinut oikeusturvalautakunnalta, että Suekin häneen kohdistama, seksuaalista häirintää koskeva kurinpitovaatimus jätetään tutkimatta tai hylätään.

Urheilun eettinen kurinpitolautakunta määräsi Rytkösen tammikuussa alun perin kesäkuun loppuun ulottuvaan pelikieltoon seksuaalisen häirinnän takia. Kurinpitolautakunta katsoi Rytkösen häirinneen kahta alaikäistä pesäpalloilijatyttöä sosiaalisessa mediassa lähettämällä tytöille seksuaalissävytteisiä viestejä ja toiselle heistä myös seksuaalisia kuvia ja videoita.

Oikeusturvalautakunta hylkäsi Rytkösen valituksen, sillä se katsoi, että Rytkösen menettelyssä oli kysymys kurinpitomääräyksissä tarkoitetusta seksuaalisesta häirinnästä. Lautakunta katsoi päätöksessään, että Rytkösen toiminta oli tapahtunut lajiyhteisön sisällä ja Rytkösen asema tunnettuna pelaajana oli mahdollistanut kielletyn menettelyn.

Oikeusturvalautakunnan määräämä vuoden loppuun ulottuva toimintakielto koskee kaikkia urheilulajeja.

– Kurinpitoseuraamuksen osalta oikeusturvalautakunta katsoi kurinpitolautakunnasta poiketen, että asianomistajan väitetylle myötävaikutukselle ei tullut antaa asianomistajan nuoren iän vuoksi kurinpitoseuraamusta mitattaessa seuraamusta lieventävää merkitystä, oikeusturvalautakunta perusteli tiedotteessaan.

Helsingin Sanomat uutisoi huhtikuussa, että Rytkösen tapaus on edennyt poliisin esitutkinnan jälkeen syyteharkintaan. Rytköstä epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rytkönen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Rytkönen, 31, on voittanut miesten Superpesiksen etenijäkuninkuuden kolmesti. Joensuun Maila siirsi Rytkösen sivuun seuran toiminnasta toukokuussa 2023, kun häirintätapaukset tulivat ilmi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi