play

Joni Mäki järjesti Pohdille kultajuhlat

Pohti SkiTeamin SM-kultaviestijoukkueen muut hiihtäjät vastaanottivat ankkuri Joni Mäen maaliin.

Pohti SkiTeamin SM-kultaviestijoukkueen muut hiihtäjät vastaanottivat ankkuri Joni Mäen maaliin. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT, Renne Ohtonen

Pohti SkiTeamin ensimmäiset viestinviejät Juuso Haarala, Juuso Mäkelä ja Joel Ikonen järjestivät ankkuri Joni Mäen täydellisiin asemiin Äänekosken SM-hiihtojen 4x10 kilometrin viestissä. Mäki palkitsi erinomaisen esityön tekijät seuran ensimmäisellä pitkän viestin Suomen mestaruudella.

Pyhäjärveläisellä seuralla oli ennestään mestaruus pariviestistä ja kaksi pronssia neljän osuuden viestistä.

– Voitto merkitsee paljon. Suomen mestaruus on ollut tavoitteena siitä asti, kun tulin seuraan vuonna 2015, Mäki kertoi.

– Koko kylä on mukana hommassa. Kylänraitilla kysellään aina, ovatko hiihtäjät kunnossa.

Mäki kiihdytti viestin viimeiselle osuudelle yhdessä Jämin Jänteen Lauri Lepistön kanssa. Kaksikko piti sen verran vauhtia, ettei Imatran Urheilijoiden Miro Karppanen tavoittanut heitä.

– Olen monta vuotta odottanut, että pääsisin viestin ankkuriosuudella ihan samaa aikaa kärjen kanssa. Nyt lähtöpaikka oli ihanteellinen kuten osasin jo ennalta toivoa, Mäki jatkoi hiihtonsa vaiheista.

– Parin kolmen kilsan jälkeen uskoin voittoon. Vauhti oli sopivan mukava.

Jämin Jänteen hopeajoukkueessa hiihtivät Lepistön lisäksi Niko Husu, Ristomatti Hakola ja Markus Vuorela.

– Aina kisataan kaikkia vastaan, mutta Jonin ihan viimeksi halusin siihen. Tiesin, että tällä radalla ja tällä kelillä häntä on vaikea tiputtaa, ja lopussa hän on varmasti vahva, Lepistö tunnusti.

Eikä Mäen väkevä ratkaisu tullut Lepistölle minkäänlaisena yllätyksenä.

– Tiesin, minkälaista se on, kun olen ennenkin hiihtänyt Jonia vastaan.

Peesihyöty oli sunnuntain kelissä melkoinen, mikä lykkäsi ratkaisun ankkuriosuudelle. Pohdin mestaruus rakentui Juuso Mäkelän ja Joel Ikosen sitkeyteen Ristomatti Hakolan ja Markus Vuorelan kyydissä.

Imatran Urheilijoiden Olli Ahonen, Ville Ahonen ja Remi Lindholm lähettivät Miro Karppasen lähes puolen minuutin päässä kärjestä ankkuriosuudelle, eikä ero ollut kurottavissa umpeen.

– Hiihdin kymmenen kilometrin tasaisen vedon. Sen ihmeempää omalla osuudella ei tapahtunut, Karppanen totesi pronssiin päättyneestä kilpailusta.

– Äkkiä huomasin, ettei kärkikaksikko päästä minua voittokamppailuun.

Miesten viestissä ei ollut mukana pohjoiskarjalaisseuroja. Liperin Hiihtoseura oli vielä lähtölistassa mukana muttei osallistunutkaan kisaan.

Kotimainen hiihtokausi huipentuu kahden viikon kuluttua Rovaniemellä hiihdettävään Suomen cupin päätöskilpailuun.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi