play

Planican sprinttirata koettelee kilpailijoita äärimmäisen monipuolisesti

Sprintteri Joni Mäki harjoitteli Planican laduilla tiistaina. Tänään on hänellekin ensimmäinen kisapäivä.

Sprintteri Joni Mäki harjoitteli Planican laduilla tiistaina. Tänään on hänellekin ensimmäinen kisapäivä. Kuva: Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Suomalaiset naissprintterit kehuivat Planican MM-kisojen aattona vuolaasti ensimmäisen loppukilpailupäivän hiihtolatua. Sprinttirata on pitkä ja muutenkin vaativa, ja se kuormittaa hiihtäjiä poikkeuksellisen monipuolisesti.

–  Ensimmäinen kolmasosa reitistä on tosi helppo, ja siinä on iso hyöty peesistä. Sitä seuraa työjakso, joka on pisin, mitä tällä kaudella on perinteisen sprintissä nähty, maajoukkuevalmentaja Ville Oksanen vahvisti naisten arviot Planican hiihtostadionilla.

Ratkaisevia kohtia ovat nousuosuuden kaksi mutkaa, hevosenkenkä nousun päällä ja lopun laskuosuuden laajempi hevosenkenkä.

–  Nousuosuuden mutkissa porukka haluaa edetä lyhintä mahdollista reittiä. Hevosenkengässä mäen päällä porukka venyy pitkäksi jonoksi, vaikka siihen tultaisiin aika yhtä aikaa. Siinä ei ole tarkoitus olla viimeisenä, Oksanen tarkensi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rata koettelee hiihtäjiä kokonaisvaltaisesti.

–  Rata vaatii hyvää kuntoa, kovaa vauhtia, hyvää tekniikkaa ja taitavaa laskemista. Ihan kaikkea ja tasapuolisesti, Oksanen vahvisti.

Sprintin aika-ajot alkavat kello 13 Suomen aikaa ja erävaihe kello 15.30.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Naisten sprinttijoukkueessa kilpailevat Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä ja Johanna Matintalo. Miesten joukkueessa hiihtävät Ville Ahonen, Niilo Moilanen, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen.

Naisten mäkikilpailu alkaa kello 18. Suomea edustaa kilpailussa Jenny Rautionaho.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi