play

Wilma Murto taivutti mukavat tulot

STT-Lehtikuva

Seiväshyppääjätähti Wilma Murto sai vuonna 2022 verotettavia tuloja noin 76 000 euroa. Hän voitti viime vuonna Euroopan mestaruuden Münchenissä Suomen ennätystuloksella 485. Salon Vilpasta edustavan 25-vuotiaan Murron verotettavista tuloista kaikki olivat ansiotuloja.

Tänä vuonna hän saavutti EM-hallikultaa sekä MM-pronssin. Lisäksi Murto voitti Timanttiliigan osakilpailun. Budapestissä järjestetyissä MM-kilpailuissa Murto palautti Suomen mitalikantaan pitkän tauon jälkeen. Suomen edellinen yleisurheilun MM-mitali oli Tero Pitkämäen keihäspronssi vuodelta 2015.

Murron tavoin myös estejuoksija Topi Raitanen saavutti viime vuonna Euroopan mestaruuden Münchenissä. Raitasen vuoden 2022 tulot olivat noin 61 000 euroa. 27-vuotias Raitanen keräsi vain ansiotuloja.

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä saavutti Münchenissä EM-hopeaa Suomen ennätystuloksella 14,64. Hänen verotettavat tulonsa vuonna 2022 olivat noin 45 000 euroa.

Viime vuonna läpimurtonsa tehnyt 400 metrin aitajuoksija Viivi Lehikoinen sai verotettavia tuloja noin 18 000 euroa. Hän oli EM-kilpailuissa kuudes ja ylsi MM-kilpailuissa Eugenessa välieriin. Hän juoksi MM-välierissä myös tänä vuonna Budapestissä.

Ensi vuonna arvokilpailumitaleja on jaossa yleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailuissa Roomassa ja Pariisin olympialaisissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi