play

Afganistanin urheilijat eivät pääse matkustamaan Tokion paralympialaisiin – ensimmäisen afganistanilaisen naisen oli määrä osallistua kisoihin

Afganistanilaiset joutuvat jäämään pois Tokion paralympialaisista. Lehtikuva/AFP

Afganistanilaiset joutuvat jäämään pois Tokion paralympialaisista. Lehtikuva/AFP

STT-Lehtikuva

Afganistanin urheilijat eivät pääse osallistumaan Tokion kesäparalympialaisiin. Kansainvälinen paralympiakomitea vahvisti eilen, että äärijärjestö Talebanin vallattua Afganistanin kaksi urheilijaa ei kykene matkustamaan Japaniin.

–  Maassa käynnissä olevan vakavan tilanteen takia kaikki lentokentät on suljettu ja heillä (urheilijoilla) ei ole mitään keinoa matkustaa Tokioon, komitean edustaja Craig Spence sanoi qatarilaisen uutiskanava al-Jazeeran mukaan.

Median mukaan komitea ei kommentoinut, oliko sitä pyydetty auttamaan urheilijoita tai oliko se aikeissa tehdä niin. Afganistanin pääkaupunki Kabulin lentokentällä tilanne on ollut kaoottinen, kun ulkomaalaisia on evakuoitu ja afganistanilaisia on yrittänyt paeta maasta.

Muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC kirjoittaa, että taekwondossa kisaavan Zakia Khudadadin, 23, oli tarkoitus olla ensimmäinen afganistanilainen nainen, joka kilpailisi paralympialaisissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tämä on ensimmäinen kerta, kun naisurheilija edustaa kisoissa Afganistania, ja olen niin onnellinen, Khudadadi oli sanonut viime viikolla kisojen sivuilla julkaistussa profiilissaan.

Afganistanin paralympiakomitean Arian Sadiqi kuvaili tilannetta BBC:lle järkyttäväksi. Hän näkee, että urheilijat olivat tekemässä historiaa.

–  Halusimme, että hänestä (Khudadadin) tulisi roolimalli muille naisurheilijoille ja erityisesti paraurheilijoille, Afganistanin paraliikkeelle, voisimme sanoa, että hän pystyi siihen, sinäkin voit, Lontoossa oleva Sadiqi sanoi BBC:lle.

–  Valitettavasti tämä ei tule tapahtumaan ja nyt menemme 50, 20 vuotta taaksepäin alkupisteeseen, mikä ei ole hyvä uutinen paraurheilijoille. Jos on paraurheilija ja nainen, edessä on paljon esteitä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Khudadadin lisäksi 24-vuotiaan yleisurheilijan Hossain Rasoulin oli määrä edustaa Afganistania kisoissa. Urheilijoiden oli tarkoitus saapua Japaniin tänään.

Paralympialaiset alkavat ensi viikolla ja päättyvät syyskuun alussa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi