play

Argentiina jahtaa yhä MM-unelmaansa ja kruunua Messin uralle

Lionel Messi vakuutti ennen turnausta olevansa fyysisesti kovassa kunnossa. LEHTIKUVA/AFP

Lionel Messi vakuutti ennen turnausta olevansa fyysisesti kovassa kunnossa. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Argentiinan miesten jalkapallomaajoukkue ja sen kannattajat ovat oudossa tilanteessa. Ennen Qatarin MM-turnausta odotukset olivat korkealla, ja kisoista oli määrä tulla maan 35-vuotiaan tähtipelaajan Lionel Messin voitokkaat jäähyväiset maajoukkueelle. Taituri Messi vakuutti ennen turnausta olevansa fyysisesti kovassa kunnossa, ja joukkueella oli takanaan 36 ottelun tappioton sarja.

Mureniko kaikki Argentiinan avaustappioon Saudi-Arabialle? Vai onko Messi vielä matkalla uransa ensimmäiseen maailmanmestaruuteen aiempien merkkipaalujen jatkoksi? Messi on voittanut Espanjan liigan kymmenen kertaa, Mestarien liigan neljästi, Copa American kerran ja hänet on valittu maailman parhaaksi seitsemän kertaa.

Lauantai antaa kysymyksiin enemmän vastauksia. Argentiina kohtaa C-lohkon toisessa ottelussaan Meksikon, joka pelasi MM-avauksessaan maalittoman tasapelin Puolaa vastaan.

Argentiina on lohkossa ainoa pisteetön joukkue. Sen valmentaja Lionel Scaloni joutui avaustappion jälkeen tulilinjalle, koska argentiinalaispelaajat eivät saaneet juonittua Saudi-Arabian puolustusta hajalle. Useat Argentiinan hyökkäysyritykset päättyivät paitsioon, eikä Messi vaikuttanut niin vahvalta kuin millaisena hänet on totuttu näkemään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Messi ei ole loukkaantunut, mutta iän takia hänellä on jo kipukohtia, arvioi sanomalehti Ole.

Supertähden on kuitenkin kerrottu pitäneen joukkueelleen innostavan puheen, jotta päät eivät painuisi liikaa. Hänen mukaansa Argentiinan kansa uskoo, ettei joukkue hylkää heidän menestysodotuksiaan.

–  Kaikki on meistä itsestämme kiinni, eikä meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa. Olemme olleet tällaisissa tilanteissa ennenkin, ja nyt on aika nostaa päät vedenpinnan yläpuolelle, Messin kerrotaan sanoneen.

Messillä on tuossa tehtävässä ratkaiseva rooli. Jos hänen peliesityksensä ei parane avausotteluun verrattuna, Argentiinan unelma uhkaa sortua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaksi vuotta sitten kuollutta Maradonaa muisteltiin

Argentiinalaisia jalkapallosuuruuksia ja faneja kokoontui Qatarin pääkaupungissa Dohassa muistelemaan ja kunnioittamaan suuren jalkapallomaan kaikkien aikojen suurinta pelaajaa Diego Maradonaa, jonka kuolemasta tuli perjantaina kuluneeksi kaksi vuotta. Maradona kuoli sydänkohtaukseen 60 vuoden iässä 25. marraskuuta 2020.

Fanit heiluttelivat Maradonan kuvilla koristeltuja lippuja ja ottivat osaa Etelä-Amerikan jalkapalloliiton Conmebolin järjestämään tilaisuuteen, jossa Maradonaa kunnioittivat muun muassa Argentiinan vuoden 1978 maailmanmestarit Mario Kempes ja Alberto Tarantini. Paikalla olivat myös Conmebolin puheenjohtaja Alejandro Dominguez sekä Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan johtaja Gianni Infantino.

–  Argentiina ei ole koskaan päässyt yli hänen kuolemastaan. Hän oli pelaaja ja myös ilmiö. Hänen vaikeutensa elämässä tekivät hänestä kansan miehen (vielä enemmän kuin hänen jalkapallosaavutuksensa), ja jos hän olisi pyrkinyt presidentiksi, hän olisi voittanut, Daniel Luque tiivisti fanien mietteet.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Argentiinan kotikisojen 1978 kultajoukkueessa puolustajana pelannut Tarantini, 66, kuvaili, kuinka Maradona "muistetaan kentältä, mutta sen ulkopuolella hän oli vielä parempi".

–  Toivottavasti Jumala pelaa hänen kanssaan, Tarantini totesi tilaisuudessa.

MM-kotikisojen maalikuninkuuden tuolloin voittanut ja MM-finaalissa Hollantia vastaan kahdesti maalannut Kempes, 68, tiivisti Maradonan suuruuden ytimekkäästi.

–  Luulit hänen tekevän jotain, mutta hän tekikin sitten täysin päinvastaisen – se on neroutta.

Fifa-pomo Infantino puolestaan ylisti Maradonaa "kuolemattomaksi", ja toivoi, että Maradonaa voitaisiin muistaa jatkossa jokaisessa MM-lopputurnauksessa.

–  Olen italialainen ja (milanolaisseura) Interin fanaattinen kannattaja, en ole argentiinalainen enkä Napolista (Maradonan Italiassa edustaman seuran kotipaikasta), ja Diego sai Interin itkemään monet kerrat. Ja myös Italian maajoukkueen, mutta me rakastamme häntä, Infantino sanoi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi